klasik/akustik gitar alacaklara tavsiyeler... isteniyor

müzik ve gitarların tekniği hakkında asgari seviyede bilgiye sahibim. başlıkta bahsettiğim çeşitte gitarlardan 2. el bir tanesini alarak başlamak
istiyorum. zaten tüm mağazaları gezeceğim ama bu konuda tavsiyeleriniz neler olur? bütçe 5000-10000 arası. model önerilerine de açığım ama
deneyip beğendiğim gitarı almak ilk önceliğim. birkaç sene kullanıp daha yüksek bir modele geçmek istiyorum.
bu konuda aklıma gelen bazı sorular:
-klasik mi, akustik mi? neden?
-gitarı elime aldığımda nelere dikkat etmeliyim? şurası çizik, burası çatlak, şurası boyalı, bunu kesinlikle kontrol et vs...

Burası kişisel tercih olur biraz. Örneğin ağırlıkla fingerstyle, pop tarzı işlerde klasik yine öne çıkabilir ama daha çok rock parçalar çalacam dersen akustik her türlü işini görür.

-gitarı elime aldığımda nelere dikkat etmeliyim? şurası çizik, burası çatlak, şurası boyalı, bunu kesinlikle kontrol et vs...
Ufak tefek yüzeysel çizikleri dert etme. Ama derin çizik, gövde ya da sapta çatlak kırık işlemi varsa yanaşma, truss rod çalışıyor mu alyanı varsa kontrol et, elektro akustikse alacağın model bi amfiye takıp dene, fretlerdeki erimeyi kontrol et(tesviye fiyatları yaklaşık 70-80 $ civarında şuan)

bütçe 5000-10000 arası.
Yamaha F310, Takamine GD 10, Cort AD880 yada 810, Cort MR serisi, Epiphone AJ moellerine bakabilirsin 2.elde bu bütçeyle.

müzik ve gitarların tekniği hakkında asgari seviyede bilgiye sahibim. başlıkta bahsettiğim çeşitte gitarlardan 2. el bir tanesini alarak başlamak
istiyorum. zaten tüm mağazaları gezeceğim ama bu konuda tavsiyeleriniz neler olur? bütçe 5000-10000 arası. model önerilerine de açığım ama
deneyip beğendiğim gitarı almak ilk önceliğim. birkaç sene kullanıp daha yüksek bir modele geçmek istiyorum.
bu konuda aklıma gelen bazı sorular:
Gitar seçimi yaparken ikinci elde yüzeysel çiziklerin önemi yok ama sap veya gövde kısmında çatlak varsa alma bütün perdeleri tek tek çal cızırdama duyarsan alma perdelerin üst ve alt kısmına elin ile sürt eğer elini çiziyorsa bırak bu gitarlar perde ve klavye kısmından sorunludur yaptırman pahalıya patlar klasik gitar için martinez mcg-20s Akustik gitar için takamine Gd71Ce-Nat klasik gitarı bütçene doğrultusunda ulaşabilirsin Akustik biraz daha pahalı bütçeni aşabilir ama ikinci elde daha uygun fiyatlara bulabilirsin

Geri