merhabalar efendim rock müzik ve metal seven bir üyenizim klasik gitarla başladım iyi gidiyor ama ileride rock için elektroya geçince sorun olurmu?cevaplarınız için teşekkürler
Rodrigo Y Gabriela'nın yaptığı birkaç ilginç icra yüzünden klasikle metal de olur algısı oluşuyor bazen ... Olmaz. Böyle hoş deneysel crossover albümler olur ancak. Apocalyptica gibi ... çello ile metal olmaz ama dinlemesi keyifli crossover olur elbet.Klasik gitarla nasıl metal olacak arkadaşlar
Rodrigo Y Gabriela'nın yaptığı birkaç ilginç icra yüzünden klasikle metal de olur algısı oluşuyor bazen ... Olmaz. Böyle hoş deneysel crossover albümler olur ancak. Apocalyptica gibi ... çello ile metal olmaz ama dinlemesi keyifli crossover olur elbet.
Konu bağlamından çıkıp başka bir yere gitmesin ama dedim ki "klasik gitarla da Rock-Metal yapılır" bu bağlamda bir çalma listesi bile hazırladım. Ha hiç distortion olmadan falan olmaz denirse ya da zaten bunlar olmamış denirse bilemem ama böyle örnekler var. Listeye bakmazsanız bile sadece "Empyrium" demem yeterli. Bilmeyen yoktur sanırım ama herhalde tümden hiç distortion ya da elektro kullanmadan yapılması gerektiğini düşündünüz. Ya da işte klasik gitarla metallica çalmak gibi falan... Zaten sırf metal için de demiyorum. Rock-Metal olarak genel konuştum ve dediğim gibi bestesinin içinde klasik gitar kullanılan şarkıları bir listeye bile çevirdim. Yanlış duyduğum ya da bilmediğim daha niceleri vardır kim bilir.
Sözün özü Rock-Metal gibi kalıplardan taşan bir müzik içinde bile şu olmaz bu olmaz dememeliyiz. Deneysel işler zaten bu müziğin özünde var ki dinamosunu bunlar oluşturuyor. Naçizane görüşüm budur, polemiğiylen 😀 gelmiyorum kimseye. Buyrun liste: