Sap : Kanada Akçaağaç (Canadian Maple)
Bu klavyenin bakımını nasıl yapabilirim?
Bu klavyenin bakımını nasıl yapabilirim?
Ihlamur ağacı gitarın gövde ağacıdır büyük ihtimalle.Klavye ıhlamur ağacı.
Yorumunuzun ikinci kısmına katılmakla birlikte alintiladigim bölüm yanlış olmuş .Aslında klavye bakımı dediğimiz olay oldukça muğlak. Satılan bakım malzemeleri de sadece pazarlama stratejisi.
Rosewood klavyeyi isteğe bağlı olarak 6 ayda bir biraz limon yağı ile silmek fazlasıyla yeterli.
Maple da ise hafif nemli bezle silmek yetiyor. Abanoz da aynı şekilde.
Fretler zaten sorun çıkarıyorsa temizlikle vs alakalı olmuyor; ya tesviye yada değişim ister. Normalde perdeler uzun yıllar kullanılıyor zaten.
Gitar temiz kullanılmıyorsa, yılda 1 sefer kağıt bantla perde aralarını kaplayıp bulaşık süngeri ile silmek yeterli. Böylece parlaklığını koruyor.
Tüm bunlara rağmen, ben gülağacı klavyemde limon yağı kullanıyorum ara sıra. Ernie ball cilayla ara sıra gitarı siliyorum. Gerekli olduğu için değil de sırf iş olsun, hobi olsun diye yapıyorum. Temiz duruyor gitar.
Aslında klavye bakımı dediğimiz olay oldukça muğlak. Satılan bakım malzemeleri de sadece pazarlama stratejisi.
Rosewood klavyeyi isteğe bağlı olarak 6 ayda bir biraz limon yağı ile silmek fazlasıyla yeterli.
Gül ağacı işte, rosewood. Ihlamur nereden çıktı.Gitarın linki.SX Stratocaster Elektro Gitar (3-Tone Sunburst) | doremusic
SX Stratocaster Elektro Gitar (3-Tone Sunburst) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!www.do-re.com.tr
Gül ağacı işte, rosewood. Ihlamur nereden çıktı.
Resimdeki ürünü tavsiye ederim, 01 temizleme spreyi, 02 sağdaki ise klavye yağı. Sadece sagdakini alsan da yeter.
Bunun dışında benzer bir ürün de Planet Waves Hydrate.
Klavyenin üstündeki tozu kiri nemli bezle aldıktan sonra yağlayın, 15-20 dakika beklesin yağı biraz içine çeksin. Sonra kuru yumuşak bir bezle veya kağıt havlu ile ustundki fazla yağı sıyırın.
Epey fark edecektir
177300 eklentisini görüntüle
177301 eklentisini görüntüleçok teşekkür ettim hocam.
Bina birşey önerilmez.diğer gitarım da bu. bunun için ne öneririsiniz?Squier Sonic Stratocaster HSS Akçaağaç Klavye Siyah Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024
Squier Sonic Stratocaster HSS Akçaağaç Klavye Siyah Elektro Gitar, SQUIER ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.www.zuhalmuzik.com