Filmi seyrettiğimde romanın o olağanüstü anlatımına en yakın derecede çekmeye çalıştığı hissine kapıldım Tom Tkywer'in. Sanırım bunun cabası neticesinde bazı sahneler uzunca tutulmuş ve romandaki bazı sahnelerin olağanlığıyla betimlenmeye çalışılışı filmde bolca hafif meşrep sahneler görmemize sebep olmuş.
Jean Baptista Grenouille rollunu canlandıran Ben Whishaw gayet başarılı bir performans sergilemiş, özellikle pandomimvari haraketlerde tiyatral alandaki başarısını ve yetisini gözler önüne sürerken ikilemler ve içinde yaşadığı çatışmaları oynadığı karakterin mimikleriyle bütünleştirebilmiş.
Pandini'yi canlandıran daha doğrusu cidden canlandırmış olan Dustin Hoffman'un oyunculuğuna diyebileceğim hiç birşey yok tek şey hariçinde "mükemmel" sanki pandini karakteri var orada evet orada duruyor onu görüntü kalitesi yüksek bir gizli kamera seyrediyor hissine kapıldım, Dustin Hoffman'ın sahnelerinde.
Film'de herşey iyi güzelde neden "İngilizce" çekilmiş bu film öykü "Fransa" da geçiyor roman'ın aslıda "Fransızca" neden bu film ingilizce o zaman onu anlayamadım. İllaki global bir dilde çekecez diyerek mahvetmişler bence bir nebze daha o filmi.
Neyse güzel bir filmdi herşeye rağmen gidilesi ve seyredilesi herkes için özellikle kitabı okuyanlar için bir nebzede kitabı hayal dünyamızda çanlandırdığımıza yakın tutulmuş film. Bunun yanında Ben Whishaw ve Dustin Hoffman'ın oyunculuklarıda gayet iyi, herşeye rağmen seyredilesi bir film yahu kitabı okuyanlar için özellikle işte daha iyi bir film çıkabileceği kesin birşey ama çıkmayadabilir. Kitap o kadar zor bir anlatıma sahip ki bunu beyaz perdeye aktarmak gayet zor bir iş en azından hafifinden bunu başarmışlar gibi hissediyorum. GİDİN GÖRÜN BE KARDEŞİM FİLMİ!!!
Neyse Müziklerinede değinelim birazcık Berlin Filarmoni Orkestrası yapmış bu filmin müzikcağızlarını gayette başarılı olmuş hatta büyülü filmin en güzel yanlarından birisiydi belkide en güzeli müzikleriydi tabi benim kannımca öyle.
Ha bu arada aklıma geldi
Purgatory demiş ki:
Ha olumlu yanı hiç mi yok? Var, cesur bir olumluluk var. Herkesin seviştiği o sahne gerçekten cesur ve başarılı bir çekim. Papaz bile yoldan çıktı, ne diyeyim daha..
bu hususda benim aklıma takılan birşey vardır ki o da Spencer Tunick'e mi özenmişler o sahneyi çekerken yahut Spence Tunick Patrick Suskind'in bu eserindeki sahneyi kafasında kurgulaması neticesindemi o meydanları dolduran çıplak çalışmalarını yapmış ahanda bunu merak edıyorum çık işin içinden çıkabilirsen. Bir bilen bir fikri olan varsa yardım etsin bana çok sevinirim.
Hadin Kalın Sağlıcakla şimdilik....