Konservatuar Yetenek Sinavlari

arkadaslar selam ben konservatuar yetenek sivalarina hazirlanaiyorum 0 dan bayagi bir yol kat ettim gozumu tek korkutan sey dikte sinavlara girmis arkadaslar nasil diktelerle karsilasti hatirladiklari kadariyla suan calistigim dikteleri ekleyecegim bunlarda dogru oranin %60 ritim hatsiz
geri kalan konularda ise solfejim bayagi iyilesti lavignac 2 a da 60 a kdr kolay parcalarda zorlanmiyorum
1-2 ses %90 dogru
3 ses %60
sizce basarabilirmiyim temmuza kadar vakit var

93a58705-28e5-4622-b850-f5edf6d349cd.webp 8ed70e43-ea0a-4305-8dd1-94456b8e1a34.webp

Dikte konusunda tavsiyem, her bir vuruşu 4'e bölünmüş gibi düşünerek hareket etmeniz (16'lık). Ezgiyi içinizden tekrar ederken elinizle 4'lük vuruş yaparak ve 16'lık bölümleri düşünerek notaların uzunluğunu hesaplamak daha kolay oluyor bence. Ses aralıklarını bulmak için de ikili aralıkları çalışmak fayda sağlar. Sürekli bir önceki sese göre ikili aralığı kurarak ilerleyebilirsiniz. Başka bir tavsiyem de yazarken ikiye bölmenizdir. Önce melodi sonra ritim gibi. Birkaç defa tekrar ediyorlar zaten, ilk olarak nota başlarını çizip sonraki tekrarda ritmi oturtup, son tekrarda da kontrol edersiniz. Son olarak, sabit kaynaklardan çalışmak herhangi bir fayda sağlamaz. Bir arkadaşınızın yardımıyla ezgiler yazdırıp onları dikte etmeye çalışmak daha faydalı olur.

Geri