Koyu Ve Hacimli Tınlayan Köprü Manyetiği Önerisi

Parlaklık tam olarak ne demek? Yani kapağı çıkarılan bir manyetik nasıl tonda nasıl matlaşır? Yani diyorsunuz ki kapak çıkınca tizler artar, parlaklık azalır. Bilgi olsun diye söylüyorum ingilizcede bright pickupın meali tiz tepkisi yerinde, boğuk olmayan anlamındadır.

Bu arada artan çıkış gücü manyetiğin bütün tonal karakterini değiştirir. Elimizde alnico5 etrafına 44awg ile sarılmış 2 manyetik olsun, biri 10bin diğeri 12bin sarım olsun. 12bin sarımın sadece gücü artmaz, tonal karakteri de değişir. Çünkü artan sarım aynı zamanda tizleri de yer. Yanlış yorumlamıyorsam direnç çıkışı arttırır, oluşan empedansta kendi maksimum frekans bölgesindeki tizleri keser.
EMG 81 (Ve muadilleri (Seymour Duncan Blackous vs.) o yüzden mi EQ birbirine girmiş vaziyette? Yani çok yüksek çıkış gücünden mi?

EMG 81 (Ve muadilleri (Seymour Duncan Blackous vs.) o yüzden mi EQ birbirine girmiş vaziyette? Yani çok yüksek çıkış gücünden mi?

Yapma Hamza, EMG ile Blackouts kıyas kabul etmez. Normalde EMG ve türevlerini hiç sevmem. EQ birbirine girmişten ziyade kazıktan beter midleri olduğunu düşünüyorum. Ama Blackouts hayatımda çalıp da onayladığım tek aktif manyetik oldu, düşün.

Yapma Hamza, EMG ile Blackouts kıyas kabul etmez. Normalde EMG ve türevlerini hiç sevmem. EQ birbirine girmişten ziyade kazıktan beter midleri olduğunu düşünüyorum. Ama Blackouts hayatımda çalıp da onayladığım tek aktif manyetik oldu, düşün.
Valla hocam, Youtube'da birebir karşılaştırma videoları var, tabi SD EMG'den kat kat iyi ama aktif bana göre değil.

O tip videolara kesinlikle güvenme. 50 watt lambalı Bad Cat ile denedim. Kadife gibi clean ton var. Eq değerleri yerle yerinde. Drive tepkilerinde de öyla kazık gibi midler yok. Gönül rahatlığı ile bluesy hard rock çalınır.
Abi bana yine de çok uzak, kaldı ki benim ilk hedefim drive, clean 5. sırada falan gelir. Drive performansı aktiflerde genel olarak çok mat, hani ton kütür kütür ama karaktersiz. Crunch Lab ve EMG 81 karşılaştırmasına denk gelmiştim; hani EMG daha sert vs. ama Crunch Lab'daki o jınjın, jilet gibi keskin tizler ve midler yok abi. Resmen öldürüyor tonu aktif manyetikler. Yazık, gitara yazık. Sırf bu yüzden Schecter almam mesela ama çok severim.

Abi bana yine de çok uzak, kaldı ki benim ilk hedefim drive, clean 5. sırada falan gelir. Drive performansı aktiflerde genel olarak çok mat, hani ton kütür kütür ama karaktersiz. Crunch Lab ve EMG 81 karşılaştırmasına denk gelmiştim; hani EMG daha sert vs. ama Crunch Lab'daki o jınjın, jilet gibi keskin tizler ve midler yok abi. Resmen öldürüyor tonu aktif manyetikler. Yazık, gitara yazık. Sırf bu yüzden Schecter almam mesela ama çok severim.

Drive olayına girmedim bile dikkat edersen. Ben de yıllardan beri pasif manyetik kullanırım, PAF'ın her türlü hastasıyım. Hani piyasada bu kadar güzel Duncan'lar, DiMarziolar varken, "aktif manyetikli bir gitarım olsa" gibi bir düşüncem de olmadı. Ama alacağım Jackson tarzı bir gitarda da Blackouts görürsem o gitarı almaktan vazgeçmem. Ha, aktif EMG olursa büyük ihtimal uzak dururum

Drive olayına girmedim bile dikkat edersen. Ben de yıllardan beri pasif manyetik kullanırım, PAF'ın her türlü hastasıyım. Hani piyasada bu kadar güzel Duncan'lar, DiMarziolar varken, "aktif manyetikli bir gitarım olsa" gibi bir düşüncem de olmadı. Ama alacağım Jackson tarzı bir gitarda da Blackouts görürsem o gitarı almaktan vazgeçmem. Ha, aktif EMG olursa büyük ihtimal uzak dururum
Kesinlikle. Ama şimdi amfi de çok önemli. 🙂

Tank mı ne. 🙂

EMG'ler hakkında gerçekten kayıt yapan bir arkadaşın cümlesi aşağıda. Hani neden dedim çünkü @bastardbullet gerçekten bu işe zamanını vermiş öyle kanıtsız kuyutsuz boş sözlerle EMG'yi övmüyor yada yermiyor. Konu zaten başlıktan miller öteye gitmiş. Bence kayıtlarınızı koyun oradan örnekler verin. Boş yoksa sabaha kadar yaz.

Her ne kadar EMG ler için yıllardır has tabiriyle "ice picky" dense de ve canlı çalımda evet, bu görüşe kısmen katılsam da karşılaştırmalı sonuca baktığımda EQ dengesi bakımından ben özellikle kayıtta EMG seviciyim.

Elimde EMG 707TW, SD Blackout ve SD Nazgûl/Sentient pasif set mevcut ve daima son dalım, iş bitiren esas adamım EMG oluyor desem yalan olmaz. Biraz tercih, biraz beklenti ve epey de donanım ile alakalı bu duyum algısı. Hepsinin ayrı ayrı sevdiğim tonla yönü de var ve ben de günlük çalımda ve kayıtta blackstar ht-5 gibi gayet "düz" bir amfi kullanıyorum. Kendi adıma da sonuçlarından, ekipmanların arasındaki uyumdan oldukça memnunum.

En şirin tabiriyle aktif manyetikleri "samimiyetsiz" bulmanızla sonuçlanan bu arayışta haricinde hangi ekipmanlarla ve ne gibi sonuçlar almak amacıyla yola çktınız onu da yazın bence. Tonun dijital gelmesi duygusunu son hatırladığım zoom 707, digitech rp80 gibi aletler ile yaşamıştım bundan yaldır yaldır yıllar önce. Acaba zincirde benzer bir prosesör falan da kullandınız mı? Buralar hep samimiyet isteyen noktalar. 🙂

EMG'ler hakkında gerçekten kayıt yapan bir arkadaşın cümlesi aşağıda. Hani neden dedim çünkü @bastardbullet gerçekten bu işe zamanını vermiş öyle kanıtsız kuyutsuz boş sözlerle EMG'yi övmüyor yada yermiyor. Konu zaten başlıktan miller öteye gitmiş. Bence kayıtlarınızı koyun oradan örnekler verin. Boş yoksa sabaha kadar yaz.
İyi de, bu manyetikten manyetiğe göre değişir ki. Benim hiç sevmediğim pasif manyetikler de var. HT-5'i de hiç sevmem.

Şimdi burada bilgi veriyorsak pros cons durumu yazılması lazım yani bir şey ciddi anlamda yeriliyor ve bu şey 30 senedir binlerce müzisyen tarafından kullanılıyor. Onlar mı bilmiyor yoksa biz mi bilmiyoruz bu işi ?
Burada bilgi verilmiyor ki zaten. Karşılıklı düşüncelerimizi konuşmuşuz sadece. Bu kayıttan kayıta da değişebilir bir durum. X manyetik Y gitarı sevmiyor, Z manyetik seviyor ve anlaşabiliyor olabilir.

Şimdi burada bilgi veriyorsak pros cons durumu yazılması lazım yani bir şey ciddi anlamda yeriliyor ve bu şey 30 senedir binlerce müzisyen tarafından kullanılıyor. Onlar mı bilmiyor yoksa biz mi bilmiyoruz bu işi ?

Valla benimki zevk renk diyeyim. Pros cons olayını yukarıda kendimce EMG ve SD açısından verdiğimi düşünüyorum. Ha, konudan kopuk olması konusunda haklısın, ona lafım yok.

Merhaba arkadaşlar elimde bu manyetikler mevcut sizce neyi nereye takıyım eksikler varsa tavsiye kabulumdür🙂 tarz olarak sert müzik

image.webp

Geri