Kulaklık önerisi

Hangi kulaklık daha iyi?

• Toplam oy veren
    5
Merhaba, stüdyo kulaklıklarının kalite olarak diğer normal kulaklıklara göre daha iyi olduğunu ve daha detaylı ses verdiğini düşünüyorum. Bu nedenle biraz araştırma yaptım ve aşağıdaki 2 seçeneğe kadar azalttım. Aslında bir de Sony MDR 7506 modeli vardı fakat onu sağlam görünmüyor diye elemek durumunda kaldım, fakat kullandıysanız o ürün hakkında da yorumları alabilirim hala biraz kararsızım çünkü.

Kullanım amacım daha çok dinlediğim şarkıları/sesleri olabildiğince detaylı duyabilmek ve biraz da referans monitör olarak kullanabilmek (ath m40x’in ath m50x’in bu konuda daha iyi olduğu sonucuna vardım fakat ath m50x normal şarkı dinlerken de iyi olduğundan ona yöneldim)

Kullanım amacım daha çok dinlediğim şarkıları/sesleri olabildiğince detaylı duyabilmek ve biraz da referans monitör olarak kullanabilmek (ath m40x’in ath m50x’in bu konuda daha iyi olduğu sonucuna vardım fakat ath m50x normal şarkı dinlerken de iyi olduğundan ona yöneldim)
ATH M50x ve DT770 Pro gibi closed back kulaklıkların ; yapıları gereği semi open veya open back kulaklıklara göre daha fazla detay verdiği doğrudur. Ancak duyum açısından genel olarak referans monitörüne yaklaşabilmek gibi bir amaç varsa , ben olsam open back kulaklık tercih ederdim.

M50x benim set-up'ımda da bulunan bir kulaklık. Bana göre genel duyum olarak tiz karakteri biraz baskın olan bir kulaklık. Ancak detay konusunda oldukça başarılı. Birkaç sene önce M50x ve M40x'i test etmiştim. İlk dikkatimi çeken husus M50x'in daha yüksek çözünürlüklü bir sounda sahip olduğu idi.

ATH M50x ve DT770 Pro gibi closed back kulaklıkların ; yapıları gereği semi open veya open back kulaklıklara göre daha fazla detay verdiği doğrudur. Ancak duyum açısından genel olarak referans monitörüne yaklaşabilmek gibi bir amaç varsa , ben olsam open back kulaklık tercih ederdim.

M50x benim set-up'ımda da bulunan bir kulaklık. Bana göre genel duyum olarak tiz karakteri biraz baskın olan bir kulaklık. Ancak detay konusunda oldukça başarılı. Birkaç sene önce M50x ve M40x'i test etmiştim. İlk dikkatimi çeken husus M50x'in daha yüksek çözünürlüklü bir sounda sahip olduğu idi.
M50x ile beyerdynamic dt 770 pro veya Sony mdr 7506 karşılaştırma şansınız oldu mu?

Evet bu siteye bakmıştım fakat yorumları (forumlardaki, amazon/thomann gibi online satış sitelerindeki müşterilerin yazdıkları) okuyunca insanlar çok farklı şeyler yazabiliyor. Örneğin dt 770 için bass ağırlıklı diyen de var tizleri çok iyi diyen de emin olamadım hangisi doğru.

Ath m50x ile Superlux Hd668B karşılaştırması yaparsam:

Ses kalitesi olarak superlux daha iyi ses olarak. rtings sitesi doğru bu ikisi arasında. Muhtemelen Beyerdynamics DT 770 pro almaya da gerek kalmıyor superlux varsa. Yalnız superlux konfor vs olarak çok iyi sayılmaz, fiyatı ucuz, o fiyata sesini alıyormuşsunuz gibi düşünebilirsiniz, padleri değiştirmeyi deneyeceğim yakında internette direk değiştirin daha iyi oluyor diyorlar konfor açısından.

3 yıldır M50x kullaniyorum. Günlük olarak podcast prodüksiyon, is toplantıları, müzik, hepsi icin kullandim. Memnunum. Öte yandan benim m50x seçme nedenim ses vs. değildi. Benim kulakliklarim kablo bağlantı yerinden patlar. Kötü bir kullanıcıyım. M50x'in kablosunun kolayca değiştirilebilir olması benim icin tercih sebebiydi. İş toplantıları vb. için mikrofonlu kablo takıp telefonla da kullanıyorum misal.

3 yıldır M50x kullaniyorum. Günlük olarak podcast prodüksiyon, is toplantıları, müzik, hepsi icin kullandim. Memnunum. Öte yandan benim m50x seçme nedenim ses vs. değildi. Benim kulakliklarim kablo bağlantı yerinden patlar. Kötü bir kullanıcıyım. M50x'in kablosunun kolayca değiştirilebilir olması benim icin tercih sebebiydi. İş toplantıları vb. için mikrofonlu kablo takıp telefonla da kullanıyorum misal.
ben de m50x aldım geçen gün.

burdaki insanlara da yardımcı olmak için söyleceğim noktalar rtings sitesinin gerçekten doğru olması. epey farklı kulaklıkla denedim ordaki bilgiler istikrarlı ve düzgün bence. bunun dışında söyleyebileceğim Superlux ve Samson gibi Çin menşeili markalar geçmişte geriden gelseler de ses kalitesi olarak bence piyasa kalitesini yakalamışlar; kısaca Çin fena geliyor. (konfor olarak aynı şeyi söyleyemeyeceğim, pahalı olanlar daha konforlu fakat aradaki fiyat farkı ses kalitesini çok da arttırmıyor)

mesela örnek olsun diye şu linkteki karşılaştırmayı verebilirim:

burda sony xm4 ve anker q35 karşılaştırılmış. sony anker'ın 2 katından fazla fiyata satılıyor şu an. artık rtings sitesinin doğru olduğunu bildiğime göre her ne kadar küçüklüğümden beri Sony fanı olsam da aktif gürültü engelleyicili kulaklık alacak olsam gider Anker Q35 alırım. gidip Beats'e fln para bayılmayın.

Son düzenleme:
Çin menşeili markalar
Benim kulaklığın içine baktım, Taiwan yapımı. Bu gibi şeylere çok takılmamak lazım. Telli enstrümanı biraz anlıyorum, onların fabrikasyonu bant tipi üretime göre biraz daha farklı bir yaklaşım gerektiriyor (ki orda da Eastman gibi çok kaliteli üretim yapan Çin markaları var) ama elektronik ürünlerde teknoloji yatırımını yaptıktan sonra çoğu ürün zaten otomasyonla üretiliyor. Dolayısıyla Çin'in kulaklıkta da telefonda da başka elektronik ürünlerde de son derece kaliteli ürün üretmesini artık garipsememek gerekir bence de.

Benim kulaklığın içine baktım, Taiwan yapımı. Bu gibi şeylere çok takılmamak lazım. Telli enstrümanı biraz anlıyorum, onların fabrikasyonu bant tipi üretime göre biraz daha farklı bir yaklaşım gerektiriyor (ki orda da Eastman gibi çok kaliteli üretim yapan Çin markaları var) ama elektronik ürünlerde teknoloji yatırımını yaptıktan sonra çoğu ürün zaten otomasyonla üretiliyor. Dolayısıyla Çin'in kulaklıkta da telefonda da başka elektronik ürünlerde de son derece kaliteli ürün üretmesini artık garipsememek gerekir bence de.
demek istediğim daha çok Çin'in Batılı ve Japon markalardan teknoloji aşırması. bir ürün Çin'de üretilmeye başlanınca hemen bir Çin markalı muadili çıkıyor. Beyerdynamics sanırsam o sebebpten hala Almanya'da üretiliyor, üretimi Çin'e kaydırmıyorlar fakat AKG Çin'e geçtiği için Çin de açık kulaklıklarda kendi markalarını çıkarmış.

not: bendeki ath m50x'te de taiwan yazıyor. ama ses olarak çok beğenmedim. superlux 668b ile kıyaslayınca m50x'te bas daha yüksek, superlux'un da soundstage özelliği daha iyi. ikisi arasında superlux daha iyi gibi geldi dinlediğinden zevk almak/referans olarak kullanmak için.

not: bendeki ath m50x'te de taiwan yazıyor. ama ses olarak çok beğenmedim. superlux 668b ile kıyaslayınca m50x'te bas daha yüksek, superlux'un da soundstage özelliği daha iyi. ikisi arasında superlux daha iyi gibi geldi dinlediğinden zevk almak/referans olarak kullanmak için.
Superlux'un soundstage olarak size daha iyi gelmesi çok normal. Çünkü M50X closed back , Superlux 668b ise semi-open back bir kulaklık. Semi-open ve open back kulaklıklar ; closed back kulaklıklara göre her zaman daha geniş bir soundstage'e sahiptir. Onun için ben ; yukarıdaki ilk mesajımda size open back kulaklık tavsiyesi vermiştim. 🙂

Superlux'un soundstage olarak size daha iyi gelmesi çok normal. Çünkü M50X closed back , Superlux 668b ise semi-open back bir kulaklık. Semi-open ve open back kulaklıklar ; closed back kulaklıklara göre her zaman daha geniş bir soundstage'e sahiptir. Onun için ben ; yukarıdaki ilk mesajımda size open back kulaklık tavsiyesi vermiştim. 🙂
Evet aynen katılıyorum. Açık ve yarı açık kulaklıklar iyi müzik dinlemek açısından; konser dinliyormuş havası veriyor.

m50x de detaylı ses veriyor aslında biraz daha dinledim, sanırım break-in etkisi de oluşmaya başladı. Örneğin çok zamandır dinlediğim bir şarkıdaki bir detayı bu kulaklıkla fark ettim; sonra diğer kulaklıklarla da aynı şarkının aynı saniyesine gidip çaldım, diğer kulaklıklarla da duyuluyor aslında ama düz çalarken hiç birisinde fark edememiştim daha önceden; yani m50x detayları biraz daha öne çıkarıyor gibi geldi. Ama nasıl desem; günlük kullanıcı veya kendi evinde hobi olarak dijital piyano / elektro gitar çalışan insanlar için fiyat farkına değecek birşey değil; özellikle profesyonel iş olarak yapılmıyorsa.

Bu forumdan yararlanacak diğer insanlar için özellikle tarafsız yorum yapmaya çalışıyorum.

Geri