yok ben benim amfiyi de kullanmıyorum distortion için, ama distortion tonunu beğenirim o ayrı.. 15 wattlığında distortion kanalı yok bildiğim kadarıyla, 2 tane gain ayarı var falan, o şekilde olması da tonu güçsüzleştiriyor muhtemelen.
gene de ne olursa olsun amfilerin kalitesi 50 watt üstünde falan belli oluyor, "marka karakteri" denen şeyi 65/100 watt bi amfinin, ya da bir kafa kabin amfinin son sesine yakın alıyorsun. ben laney hardcore max 65 w ta çaldım asla adam gibi distortion çıkmadı o amfiden benim zevkime göre. tfx1 diye bir model vardı o da 65 watt idi galiba, stüdyoda çalmıştım ama ne yaparsam yapayım bi' pentagram a uygun distortion alamadım. laney in kafa kabin bir amfisi vardı o bile istediğim güçlü, dolgun tonu vermedi, 2 kanal overdrive ın güçlü olanında (2. kanal) bile..
gel gör ki, marshall mg 100 kafa kabin, ya da avt serisi bir kafa kabin, hatta iyi mikrofonlandığında benim amfi bile adam gibi ton çıkarıyor kendi distortionu -tabiri caizse yırtık marshall tonuyla.. ya da bir crate 100 watt amfide çalmıştım, cayır cayırdı, dolgundu ne bileyim.
haa ama fiyat performans derseniz %100 laney derim. veya pedal kullanarak ton alacaksanız gene laney derim. çünkü clean kanalı çok iyi. distortion da çok karakterli bir şey aramıyorsanız sevebileceğiniz bir şey, ben marshall tonunu sevdiğim için biraz bana yavan/güçsüz geliyor olabilir, bilmiyorum. bir de bu amfi biraz elimde kalmış gibi oldu bir dönem kullandım dist. tonunu pedal prosesör yokken, tabi diyaframı kaliteli olduğu için (celestion) pedallarla da çok güzel oluyor.
neyse çok konuştum galiba.. 🙂