İstanbul LEAD GİTAR ROCK VOKAL

Merhaba.
Müziğe doksanlı yıllarda başladım. Ailem destek olmayacaklarını söyledi.
98 senesinde arkadaşlarla kurduğumuz amatör bir ekiple yerel televizyon kanallarında program yapmaya başladım ardından gelen iş teklifleriyle sahne hayatına atıldım.
aynı zamanda çok çalışarak, zorluklar içinde GSF den mezun oldum. Ancak devlet memuru olup sanatçı olmayı bırakmak gibi bir şey düşünmedim. Sanatımı ve tekniğimi geliştirmek için önce Ankara (Baraka-Kavel-Gölge-Nil) daha sonra İstanbul da Cem Karaca 'nın kurduğu BASAD ta 10 yıl geçirdim. iyi müzisyenlerle çalışma imkanı buldum. Edindiğim deneyimler yıllar içinde tecrübe oldu. Müzik evrenseldir. Müziğin dili evrenseldir. Bu söz herkesin sahneye çıkabileceği anlamını taşımıyor. Bu bağlamda gelmiş beyaz yakalı bir dalyarak ''abi sahne şöyle olmalı, seyirci ne istiyorsa o çalınmalı vs..'' burası senin tuvaleti boklu şirketin değil ki.. Kendi göt yalamış, bize de yalatacak.. mesele bu değil bu sadece bir tanesi daha neler var burada yazmaya yetmez diye kısa kesiyorum. Orada bir sahne var millet !
daha önce çeşitli nickler kullanarak çeşitli ilanlar verdim. ''Sahne yapalım'' ''Albüm Yapalım'' ''para kazanalım'' ''dünyaya açılalım'' dedim ama s*kine takan olmadı.
kuru bir amcığa sıcak bir çorbaya hayatlarını satmışlar. Ellerini kollarını kendi kendilerine bağlamışlar, bir şey de yapamıyorsun.
Velhasıl ;
Benim Adım ÇAĞATAY

Son düzenleme:
Merhaba Çağatay,
Ben Murat, bahsettiğin skik beyaz yakalardan biriyim. Tahminim yaşıtız ben de 98 den bu yana gitar çalan, sonra bu faaliyetlerini arka odaya taşıyan bir profilim. Şimdi odadan çıkmak hayalleri kuruyorum. Seninle tanışmak, en azından tecrübelerinden faydalanmak isterim. İletişim : 0542 530 50 10.

Tekrar merhaba,
Sorun tabi mesleklerde değil, seçimlerden kaynaklanıyor. Çoğu insanımız işini severek yapamıyor. Çünkü bu meslekler onların değil Anne Babaların veya çevrenin seçimleri.
Zamanında çok öğrencim oldu, doktor, avukat, mühendis, Beyaz yaka, Mavi yaka... bana gelenlerin hiçbiri işinden memnun değildi hepsi müzisyen olmak istemiş fakat ailesine bu durumu açamamış, kabullendirememiş veya çeşitli yalanlarla manipüle edilmiş. her neyse.
Benim durumum kesinlikle farklı. kimse bir şeye benzetmezse sevinirim. Ölüm ve yaşamdan ve bizlerden de ötesi elbet var. Sanatı diğer mesleklerle kıyaslayamayız, meslek değil çünkü.

Üniversite,
Adı batmış. Arkadaşlar bahsetmiştim GSF mezunuyum diye. Okulu çok zor bitirmiştim. Müzikal anlamda da sanat anlamında da hiç bir şey katmadı. şimdi okulun adını vermiyorum ama diğerlerinden farklı değildir. Okula gidiyorum bi bakıyosun derse giren akademisyenlerin yarısının soyadı aynı aq. Her sene birbirlerine ödül verip alkışlıyorlar. Arkadaşlar GSF ve Konservatuarlardan alınan diplomaların dünyada bir geçerliliği yok hidistan bile yüksek lisan öğrencisi almıyor bizden.

O kadar konuşuyorsun sen neden bir şey yapamadın kendin için bile olsa ? diyebilirsiniz. Ben o konuda mükemmeli aradım ekSik olsun istemedim. Belki hata yaptım evet çok hata yaptım çok fırsat kaçırdım doğrudur. Ama çok çalıştım çok egzersiz yaptım. Benim yan sokakta Nedim Nalbantoğlu oturuyor arkadaşım kendisi Abim, Hocam... Birlikte çok defa sahneye çıktık. Kendisinden çok şey öğreniyorum. O da virtiöz.

Bence,
Bir ekipte herkes virtiöz olmalı yoksa olmaz
iyi valla birileri çalsın götünü yırtsın, bizim basçı da akor takip etsin öyle mi? Davulcu sevgilisiyle mesajlaşsın iyi valla
Çoluk çocuun elinde oyuncak olduk tayfun!

Burası çoğunlukla amatörler ağırlıklı, biraz orta seviye, nadir profesyonel müzisyenlerin ilan bölgesi 🙂
Bu kadar ortama kızma...
İyi bir proje varsa, çıkacağın mekanlar belliyse, müzisyenlerin alacağı kaşe belliyse çağırısın profesyonelleri tonları söylersin prova almadan bile sana çalıyorlar.
İyi müzisyenler çok prova yapmayı sevmez. Bir veya iki provada sahne alır. Playlist ve tonları gönder mekanda sana çalsınlar.

İkinci yöntem iyi bir youtube veya instagram kanalın olur. Orada güzel paylaşımlar yaparsın insanlarda seni beğenir ve sana eşlik etmek ister ve seninle irtibata geçer.
Yukarıda okuduğum şekilde davet edersen kimse gelmek istemez. Herkesin kendine göre zamanı kıymetli, insanlar eskisi kadar enstrümana zaman ayıramıyor.
Ekonomi kötü, ekipmanı geliştirmek pahalı, prova stüdyoları iki saate 1500TL istiyor. İnsanlar prova stüdyosuna bütçe yetiştiremiyor. Birçok sorun var şuan.

Para kazanılacaksa ki birçok kişi bunu istiyor.
O zaman bu bir iştir. İşi de açıklaman gerekir.
Haftada 3 gün şu mekanda çıkılacak.
21:00-22:30 30 şarkı Türkçe Pop 80ler 90lar.
23:00-00:30 30 şarkı Türkçe slow latin vb gecesi 1500 TL
yada zengin düğüne gideceğiz, orkestra kuracağız, 22 vokal, klarnet, bağlama, çift klavye darbuka davul. gecede 4.000 TL kaşesi var. Ekstralarıda olur.
Şu sanatçının arkasında çalacağız...
Para kazanılacak projeyi anlatmak lazım...

Burası çoğunlukla amatörler ağırlıklı, biraz orta seviye, nadir profesyonel müzisyenlerin ilan bölgesi 🙂
Bu kadar ortama kızma...
İyi bir proje varsa, çıkacağın mekanlar belliyse, müzisyenlerin alacağı kaşe belliyse çağırısın profesyonelleri tonları söylersin prova almadan bile sana çalıyorlar.
İyi müzisyenler çok prova yapmayı sevmez. Bir veya iki provada sahne alır. Playlist ve tonları gönder mekanda sana çalsınlar.

İkinci yöntem iyi bir youtube veya instagram kanalın olur. Orada güzel paylaşımlar yaparsın insanlarda seni beğenir ve sana eşlik etmek ister ve seninle irtibata geçer.
Yukarıda okuduğum şekilde davet edersen kimse gelmek istemez. Herkesin kendine göre zamanı kıymetli, insanlar eskisi kadar enstrümana zaman ayıramıyor.
Ekonomi kötü, ekipmanı geliştirmek pahalı, prova stüdyoları iki saate 1500TL istiyor. İnsanlar prova stüdyosuna bütçe yetiştiremiyor. Birçok sorun var şuan.

Para kazanılacaksa ki birçok kişi bunu istiyor.
O zaman bu bir iştir. İşi de açıklaman gerekir.
Haftada 3 gün şu mekanda çıkılacak.
21:00-22:30 30 şarkı Türkçe Pop 80ler 90lar.
23:00-00:30 30 şarkı Türkçe slow latin vb gecesi 1500 TL
yada zengin düğüne gideceğiz, orkestra kuracağız, 22 vokal, klarnet, bağlama, çift klavye darbuka davul. gecede 4.000 TL kaşesi var. Ekstralarıda olur.
Şu sanatçının arkasında çalacağız...
Para kazanılacak projeyi anlatmak lazım...
Kimseye kızdığım yok ama her şey para değil. Dediğin gibi yaptım fakat o sözüm ona prova yapmadan çalan arkadaşlara ağır geldi seçtiğim şarkılar onlarda senin gibi düşündü, amaç para kazanmaksa neden kolay şarkılar dururken daha zorları için zaman ayırsın ki ? Ben de şunu derim o zaman amaç para kazanmaksa neden müzikle uğraşayım ? gider ticaret yaparım. Amaç beğeni toplamaksa neden youtube ta gitarla uğraşayım ? bi tane kedi alırım onu çeker koyarım 100 kat fazla izlenir . Demek ki başka bişeyler var ki yazıyoz. Yanlışım varsa düzeltin lütfen düşüncelerim böyle.

Kimseye kızdığım yok ama her şey para değil. Dediğin gibi yaptım fakat o sözüm ona prova yapmadan çalan arkadaşlara ağır geldi seçtiğim şarkılar onlarda senin gibi düşündü, amaç para kazanmaksa neden kolay şarkılar dururken daha zorları için zaman ayırsın ki ? Ben de şunu derim o zaman amaç para kazanmaksa neden müzikle uğraşayım ? gider ticaret yaparım. Amaç beğeni toplamaksa neden youtube ta gitarla uğraşayım ? bi tane kedi alırım onu çeker koyarım 100 kat fazla izlenir . Demek ki başka bişeyler var ki yazıyoz. Yanlışım varsa düzeltin lütfen düşüncelerim böyle.
iyi müzisyenlerle çalıştım hakkını yiyemem hiçbirinin ama dünyaya açılmak ta kolay değil en alt seviyelerden başlamak gerek.. Amerika da Avrupa da müzik fesivalleri oluyor, onlara katılabilirdik... Ama tembellik bünyeye girdimi zehir gibi adamı felç ediyor.
90lar pop çalarken aralara caz motifleri döşeyen müzisyenlere çok iyi müzisyen deniyor. Aynı kişiye caz konseri verelim de, işim var der. bizim profesyonellerimiz de böyle.
repertuar belli toplam 350 kadar eser çalınıyor istanbul 'da ben hepsini çaldım çalıyorum da zaten. bu sayfalarda profesyoneller pek olmaz çünkü onlar birbirlerine iş paslamakla meşgul
sizi de rahatsız ettim burdan okurlarada sesleniyorum aynı zamanda size de hak veriyorum. Siz de belki başkalarının sesi oldunuz.

Seni anlıyorum. Senin müziğe başladığın dönemde enstrümanistler en hızlı ve zor sololar atıyorlar ve dinleyiciler bunları dinliyor, takip ediyor, değer veriyor ve el üstünde tutuyordu. Enstrümanistlerde sürekli kendini geliştirmeye çalışıyordu.

Günümüzde dinleyici solo enstrüman duymak istemiyor. Günümüz müziği basit bir melodi, güzel bir ritm ve güncel sözler. Sözler rapciysen araba, silah, kızlar. Rock yapıyorsan arabesk aşk sözleri. Daha çok ritm müzik diyebiliriz.

Enstrümanistlerde ancak Tiktok vari short videolar çekerek kendini göstermeye çalışıyor. En iyi soloyu atsada izlenme yok ama köpek havlamasdan müzik yaparsa izlenme rekoru kırıyor.

Kısacası müzik piyasası kalmadı. Prodüktör vb şirketler yok.Home stüdyonda kaydını yapıyorsun. Bir şirkette seni digital ortamda şarkını yayınlıyor. Eğer reklam bütçen yoksa şarkın duyulmuyor bile. Koskaca Tarkan bile para harcamıyor. En son yayınladığı albümdeki klip bile cep telefonu ile çekilmiş gibi. Şuan kimse yatırdığı parayı kurtaramıyor. Bu sebeple herkes geri çekildi.
Dünya çapında müzik yapamazsın ama dünya çapında Tiktok çekersin. Emin ol herkes senin gibi düşünen binlerce müzisyen var. Her sene üniversitelerden binlerce müzisyen çıkıyor ama sistemi aşmak çok zor. Tiktok bile artık ekip işi. iyi bir short çekiminde bile 20 kişilik ekipten oluşuyor. Bu ekipe düzenli aylık ile çalısıyorlar.

Seni anlıyorum. Senin müziğe başladığın dönemde enstrümanistler en hızlı ve zor sololar atıyorlar ve dinleyiciler bunları dinliyor, takip ediyor, değer veriyor ve el üstünde tutuyordu. Enstrümanistlerde sürekli kendini geliştirmeye çalışıyordu.

Günümüzde dinleyici solo enstrüman duymak istemiyor. Günümüz müziği basit bir melodi, güzel bir ritm ve güncel sözler. Sözler rapciysen araba, silah, kızlar. Rock yapıyorsan arabesk aşk sözleri. Daha çok ritm müzik diyebiliriz.

Enstrümanistlerde ancak Tiktok vari short videolar çekerek kendini göstermeye çalışıyor. En iyi soloyu atsada izlenme yok ama köpek havlamasdan müzik yaparsa izlenme rekoru kırıyor.

Kısacası müzik piyasası kalmadı. Prodüktör vb şirketler yok.Home stüdyonda kaydını yapıyorsun. Bir şirkette seni digital ortamda şarkını yayınlıyor. Eğer reklam bütçen yoksa şarkın duyulmuyor bile. Koskaca Tarkan bile para harcamıyor. En son yayınladığı albümdeki klip bile cep telefonu ile çekilmiş gibi. Şuan kimse yatırdığı parayı kurtaramıyor. Bu sebeple herkes geri çekildi.
Dünya çapında müzik yapamazsın ama dünya çapında Tiktok çekersin. Emin ol herkes senin gibi düşünen binlerce müzisyen var. Her sene üniversitelerden binlerce müzisyen çıkıyor ama sistemi aşmak çok zor. Tiktok bile artık ekip işi. iyi bir short çekiminde bile 20 kişilik ekipten oluşuyor. Bu ekipe düzenli aylık ile çalısıyorlar.

iyi müzisyenlerle çalıştım hakkını yiyemem hiçbirinin ama dünyaya açılmak ta kolay değil en alt seviyelerden başlamak gerek.. Amerika da Avrupa da müzik fesivalleri oluyor, onlara katılabilirdik... Ama tembellik bünyeye girdimi zehir gibi adamı felç ediyor.
90lar pop çalarken aralara caz motifleri döşeyen müzisyenlere çok iyi müzisyen deniyor. Aynı kişiye caz konseri verelim de, işim var der. bizim profesyonellerimiz de böyle.
repertuar belli toplam 350 kadar eser çalınıyor istanbul 'da ben hepsini çaldım çalıyorum da zaten. bu sayfalarda profesyoneller pek olmaz çünkü onlar birbirlerine iş paslamakla meşgul
sizi de rahatsız ettim burdan okurlarada sesleniyorum aynı zamanda size de hak veriyorum. Siz de belki başkalarının sesi oldunuz.

Geri