Bir araştır "maison" firmasını. Videolara da göz atabilirsin youtube da. 'Hatırladığım kadarıyla' 1980 ile 82 yılları arasında butik olarak çok az sayıda üretim yapmış ve sonrasında fabrikasyona geçmiş, tanınmamış bir markadır. Tanınmama sebebi yaptığı les paul gitarlar yüzünden gibson ile davalık olması ve yanlış bilmiyorsam gibson firmasının uğraşları doğrultusunda kapatılmasıdır. Yeni üretim peeeek çok gibson ve tüm epiphone lardan daha iyi bir gitar. Bizzat denemişliğim ve karşılaştırmışlığım var. 2013 EP LP custom ile 89 maison LP ti blackstar kafa kabin ile denedim. Çalım hissi olarak zaten dövdü, ton olarakta içinden geçti diyebilirim. [ Not: maison 600 tl 😀 - kimse bilmediğinden piyasası sıfır bunun 1200 tl lik olanları vardı sen düşün onları ] . Biryerlerden maison bulup üzerine slash alnico II ya da vs güzel bir manyetik takabilirsen, gerçekten çok ciddi dirence ve mid karakterle sahip bir LP gitarın olabilir. LP adamı hiç değilim ben. Eğer öyle olsaydım 'gerçek bir gibson' alana kadar idare etmesi için bir maison alırdım. Ha bu arada, maison bildiğin usa standartlar ya da traditional'lar kadar kalın gövdeli ve ağır. Heryer maun heryer ağaç! Avantajları : Ağaçları çok fena, sapları gibsonlara göre çok daha konforlu ve aynı kalınlıkta, ultra ucuz, boya ve cilaları çok ince. Dezavantajları : Elektronik aksamları iyi olmuyor eski olduğundan [alacağın kişi çoktan değiştirmiş de olabiliyor], manyetikleri kötü, kozmetik iyi değildi 6/10 idi. Ha bu arada gitarlar kore üretimi hep.
Yahya sana katılamayacağım. My Les Paul gibi en gazlı azılı fanların olduğu forumlarda bile Maison'ın lafı edilmez. Butik üretim falan şehir efsanesi, hiç bir LP'ünün esamesi okunmaz. Ben hiç rastlamadım en azından. Seri üretimleri de bir ara 90'larda Türkiye'ye geldi, çabucak söndü gitti bir daha da ortada görünmedi.