iyi o zaman vuran vursun kıran kırsın biz bakalım kalan sağlar bizimdir nede olsa.
@korn_u17
halkın iradesine saygı duyakımda hangisine ? libyada kaddafi darbe ile yönetimi eline aldığında trablus onu desteklerken bingazi karşı çıkmıştı. bu zıtlık 40 yıldır var. ülkenin petrol gelirlerinden trablus bol bol istifade ederlen bingazi avcunu yaladı. ben böyle iki bölgeye ayırdım ama toplam 140 aşiret var. 40 yıllık gerilim bir yerde patladı veya patlatıldı herneyse, sonuçta bir iç gerilim var ve libyanın gelirlerinde gözü olan batılı güçler bu fırsatı kaçırmadılar. şimdi bu noktadan sonra türkiye ne yapabilir ? gitse ne olur gitmese ne olur ? gidince diğerleri gibi halkımı bombalayacak yoksa ortamı dururltmayamı çalışacak ? mesele bu. ben kafamın bastığı kadar doğru bildiğimi söylüyorum, sizde ha keza. kimin haklı olduğu zamanla çıkacak ortaya.
sorduğunuz tüm soruların cevaplarını kendimce verdim yukarlarda. 40 yıllık gerilim olduğunu nerden biliyorsunuz, yani ne demeye getiriyorsunuz,ülkemizdeki Kürt sorunu da birgün patlarsa dış güçler gelsin buyursun çözsün mü? Türkiye' nin ortamı durultmaya çalıştığı yerler ortada, Libya' yı beklemeye gerek yok, Nato güçleri kendisini korumaya gerek duyarsa Türkiye gemileri ya da uçakları kendisini müdafaa edecektir. Nato yu da aynı şekilde. Kim vursuysa o kendini müdafaa etsin kardeşim benim havaya sıkacak mermimyok anlatabiliyor muyum. Ya da Fransa' nın ve ABD' nin gönlü olsun diye harcayacak ne gemi yakıtım, ne de uçak yakıtım var. Senin benim gibilerin cebinden toplanılan vergileri neden 5 para etmez çıkarcı emperyal güçler için harcayalım ki? Kendi ülkemizin gelişimine harcasak daha iyi. Türkiye bir bokmuş gibi ona buna sessiz kalamam diyor, sanki kollarından prangalanmış bas bas bağıran bir mahkuma benziyor. Madem Ortadoğu' da söz sahibi bir ülkeyiz ( bir bokmuşuz ya güya ) neden kendimize yapılan haksızlığa sesimizi çıkaramıyoruz? Mavi Marmara' ya mesela? Libya' nın yok Afganistan' ın halkını ezdirmeme gösterisiyle emir uşaklığı yapacağımıza, kendi hakkımızı savunabilelim önce...