progressiva demiş ki:Bu yuzden senin POD secimin cok dogru olmus ve bence bu tarz amfiler yerine kesinlikle amfi/kabin modelleme alternatifleri icin processor secilmeli. Gercekten cok iyi soundlar var. Hele ki ust duzey processorler mukemmel. Ama cok gariptir, sadece Line 6 serisi mixer'a girildiginde digerlerine nazaran muthis is cikariyor. Mixer yerine Pc'ye girildiginde de ayni sonuc var. Cogu kisi Amfide ayni tonlari alamamaktan yakiniyor. Multifx uniteler Hi-Fi urun olduklari icin en iyi sonucu bu sekilde veriyorlar fakat iclerinde nedense bu uyumu en iyi Line 6 Pod serisinin yakaladigindan bahsediyorlar. Bu yuzden bence de hele ki yeni baslayanlar icin gitari sevdirme acisindan muhtesem bir arti deger sagliyor Podlar.
Çok güzel özetlenmiş bir bilgi. Piyasada çok dağınık bilgiler var, ama bu özet bilgiyi, baz almanızı tavsiye ederim, all in one bir açıklama olmuş tebrik ediyorum. Eklemek istediğim ise şu : hiper, süper soundları evde üretmek gerçekten zor iş. Heleki apartman dairesinde. Yıllarca denemediğim alet kalmadı. Ulaştığım yegane sonuç : Üzüntü, acı, maddi kayıplar ve tatminsizlik.
Sebepler
1- Sadece 1 amfiyle, herkesin tonunu amfinin bası tiziyle oynayarak alamıyorsunuz. Analog pedallara yüklenip, alternatif tonlar peşinde koşup, binlerce lira kaybediyorsunuz.
2- Evde sesi açamadıkça, sağlam amfilerde attenuator, vb yeni yeni masraflara giriyorsunuz.
3- 1-2 nolu maddelerden dolayı hem paranız gidiyor, hem de apartman dairesinde, minnacık volümlerin tatminsizliğiyle, özgüveninizi yitiriyorsunuz.
4- Ufak yollu da olsa, kayıt yapmak istediğiniz günler gelecek. Haydii mikrofon, yoksa bir de preamp alacaksınız. Para saçmaya devammmm 😆 😆
5- Kayıt alırken sesi istesenizde çok açamıyacaksınız, (attenatuar varsa daha iyi) kayıtlarınızda istediğiniz gibi tonları alamayacak, sinirler basacak.
6- Amfinizi ve analog pedallarınızı odadan odaya taşıyamıyacaksınız. Mobilitesi zayıf olacak.
7- Amfinizden sıkılırsanız, kafayı hoparlörlerine, kabinler vb ye takıp, bir de onları değiştirme macerasına girip, ayrı stresler yaşacaksınız.
Sonuç apartman dairesinde ses engelli (komşular) yaşayan biriyseniz, güzel bir prosesör alıp bir hi-fi sisteme bağlayıp, düşük volümde bile cayır cayır yanan tonlar elde edip, yukardaki 7 maddeden muaf olabilirsiniz. Kayıt işlerindeki büyük kolaylıkları da cabası. Kaybınız tuşe'den ve lambalı tonundan fedakarlık olacak. Bunu da sizden başka çok fazla anlayan kişi olmayacak. (7-8 senedir müzisyen olmayan arkadaşlarıma, lambalı ile transistörlü ses farkını cidden farkettiremedim. Hala "hepsi aynı ses be abicim" deyip duruyorlar. 😆 Elbet kulakları ve dikkatleri de biraz zayıf ama durum bu.)
Daireniz ses için uygunsa bütçeniz de uygunsa, yukarda yazdığım 7 maddeyi ve yorumlarımı dikkate almayınız. 🙂
Ben yaşadığım tecrübeleri yazdım. Elbet farklı düşünen, farklı tecrübe yaşayanlar da olabilir.