Line Spider 6 Amfi Hakkında

Selam arkadaşlar 2.el line 6 İV 15 watt amfi almayı düşünüyorum. Bunun 30 watt olanini dinledim cok hosuma gitmisti. Tabi 15 olanin ozellikleri biraz daha az fx felan olsn. Sizce nasıl bir amfi bana dist. Efekleri cok hos geldi. Bu arada blacksta4 İD 10 ve 20 ler var ama eq bolumu ayrintili değil. Bass mid tiz ayirmamislar degisik bir sey yapmışlar.

Ayrica amfi aldik diyelim kayiti nasil yapabiliriz? Ses kartım referans monitörlerim var.
Amfiden cikis alip ses kartına girip efekli hallerini kaydedebilirmiyim ?

Elimde akg c1000s kondastorlu mikrafonda var ama onunla olmaz herhalde. Dikkat ediyorjm videolarda adamlar anfiye mikrafonu yaklastiriyor bu mikrafonu hoparlöre yaklastirinca ötüyor. Herhalde onlar baska bir tip mikrafon

spider IV dinledin ve hoşuna gitti.... eyvah eyvah ... V desen iyi de, IV .... hele de ID:Core'a karşı. Bu arada Blackstar'ın o değişik bir şey yapmışlar dediğin şey iyi bir şey, mid yok diye telaşlanma, var.

Blackstar'ın bu kadar popüler olmasının sebebi: Giriş seviyesi gitaristlerin aldığı amfilerin hoparlörleri b*ktan oluğundan dolayı "CIZIR CIZIR, SİNEK VIZILTISI GİBİ" distortion verirler, Blacstar ID Core ile bu sorunu ortadan kaldırdı.*
HT serisi ile de evde düşük ses seviyelerinde lambalı tonlarını ucundan tattırdı böyle.
Boş yere Blackstar demiyor buradaki insanlar. Line 6 neredeyse ucuz amfi piyasasından çekillmiş durumda o spider serisi amfilerin distortion rezilliğinden dolayı.
*İstisnalar kaideyi bozmaz, kendi kullanığım eski nesil sarı Marshall mg15r ve gene eski seri Ibanez TBX15R fiyatına göre oldukça kaliteli hoparlörlere sahipler. Dİstortionları gayet organik, cızır vızır değil.

Ben ilk defa amfi dinledim yani kulak çok alışıktin değil. Aslinda do re musicte Blackstar dinlemiştim. Ufakti herhalde id10 du. Fenada degildi dinleyecek yer bulursam dinlicem tekrar.

Eq yu tek potansa vermisler ondan dedim nasil bass mid tiz ayarlanacak. Uygulamasi felan var ama oradan yapılabilir belki.

Bu arada 3 4 ay oldu baslayali evde kullanicam. Vstlerle olmuyor sample buffer 32 lere düşünüyorum ses gecikmesi olmasin diye oda cat put yapiyor

Evet EQ çok lazımsa uygulamasından yapılır ama üzerindeki ISF zaten yeterli. Takılma o kısmına, yani ID:Core ise aklına yatan, sesine tonuna bak. 20 ve 40 olanları da incele ...
Bende HT-1 Metal, TVP15, Silverline20 var, daha önce de HT-5 kafa+kabin sattım.... hepsi Blackstar ve hiçbirinde fiziksel olarak MID yoktu gül gibi kullandım.
Blackstar al demiyorum karar senin ama kriterin EQ var mı yok mu olmasın sadece.

Geri