Lo-fi delay için tercihleriniz

Merhabalar, sizlere bir kaç sorum olacak. Lo-fi bir delay için beklentileriniz nedir? ya da şu fonksiyonlar hiç yapılmadı yapılsa iyi olur ve yahut şu delay pedalında şöyle bir özellik var ama diğer pedallarda yok dediğiniz bir durum var mı? Mesela çoklu paralel delayları mono çıkıştan farklı level, feedback, wet&dry olarak almak. Belki tercih ettiğiniz bir cascade düzeni vardır? Mesela 3 paralel delayden sonra hepsinin seri olarak bir delay'a kısa repeat ile girmesi ve belki bu sinyalin tekrardan paralel delayler üzerinden feedback yaptırılması? Ya da 3 paralel delayden 1'inin reverse olarak çalışması, birinin repeati distorlaması tabi bunların hepsi tek tek line üzerinde volume, repeat ve feedback olarak bağımsız olarak ayarlanabilecek. Mesela freeze fonksiyonu, delayların osilasyon dögüsüne girmesi, biri ve ya birkaçı sizin için önemli olur mu? Aklıma gelmeyen delay fonksiyonları mutlaka vardır, tabi bunlar lo-fi yarı-analog çerçevesinde şekillenecek, dsp teknolojisini bilmiyorum.

Benim sıcak bakmadığım tek fonksiyon stereo, 16x12cm limit belirliyorum bunu da göz önünde bulunursak tercihleriniz&beklentileriniz ve incelemeye değer dediğiniz pedalları bekliyorum.

Sesi bu kadar karıştırmaya gerek var mı ? belirsiz hatta deneysel bir durum için 3-6 delay pedalı alacaksınız ki daha bunların splitterları hariç. Phase ler, resonanslar ne olacak ? notch filter ? Th3 le bir simülasyon yapıp yükleyin dinleyelim...

Sesi bu kadar karıştırmaya gerek var mı ? belirsiz hatta deneysel bir durum için 3-6 delay pedalı alacaksınız ki daha bunların splitterları hariç. Phase ler, resonanslar ne olacak ? notch filter ? Th3 le bir simülasyon yapıp yükleyin dinleyelim...
Bence sesi çok karıştırmıyorum, 3-6 delay pedalı almayacağım 5 ayrı digital IC 'pt2399' kullanacağım. Daha önce bu IC ile çalıştım, LFO ile çeşitli modülasyonlar da aldım. Phase bir ihtimal sorun olabilir ama farklı filtrelerle tek summing amplifiere girersem phase çakışması olmayabilir. Notch filter konusunu anlamadım, zaten devrede bir kesim frekansı oluyor. Profesyonel bir demo olmasa da ilk yaptığım delay pedalının ses kaydını yükledim.

55:17 aslında yapmak istediğim pedal böyle bir cihaz ama daha ufak daha pratik ve pedal formatında. Hani sesi çok karıştırmaya gerek var mı bilmiyorum ama başarmışlar gibi. Ayrıca şemalarını da yüklemişler ama benim aşina olduğum bir topoloji değil.

Standart delay pedalımdan hariç olarak özellikle Lo-fi ve ambient işlerde kullandığım ve her bağladığımda başından kalkamadığım şu pedalı tavsiye ederim. Uzun bir delay time'ı yok. Ama, çok farklı analog delay'ler kullandım, bunun gibi lezzetlisini görmedim. Zaten Fairfield'ın hemen her pedalı, kendi kategorisinde rakiplerinden bir şekilde ayrışır. Bu da o örneklerden biri.

Burdaki çalışmada synth çıkışları delay e yerleştirlmş. Delayde mix e giden seslerin büyük kısmıda resonans/feedback kanallarından dönüyor. Ayrıca triger için envelop ve onun da bağlı olduğu bir LFO var ( LFO senkronizasyonu rastgele değil de squencer hızına bağlı). Önceki devrenizin mantığında anladığım kadarıyla bir ton pot yerine onu kontrol eden bir LFO eklenmiş bir nevi VCR mantığına dönülmiş. ( Manuel wah pedalının otomatiği gibi ) kullandığınız pedalın devre şemasını bilmediğim için ayrıntısına giremem tabi. Üstteki vidyoda ise delay kontrolü envelope ile sağlanıyor. Syth tarzı müzik için uğraşılabilir ancak melodik müzik özellikle de çok sesli ve reverb yoğunluğu fazla olan bir tarz için ben mantıklı görmedim. Vokal prosesörlerde de zaten chorus ve harmony ayarları hali hazırda mevcut. Melodik bir parçanın içine delayden dönen bu resonans frekanslarını delayle dağıtırsanız kulağa çok hoş gelmez.
Ambiance tarzı için uğraşmak isterseniz, synth mantığı ile geliştirme planlarınız varsa ona değer.

Notch filtreler çoklu delay - döngülü sistemlerde ve resonans feedbacklerinde- devre tasarımı, enstrüman özelliği veya preamp özellikleri nedeniyle üst üste binerek patlama yapan frekansların engellenmesi ( band stop) sebebiyle eklenir. sizin kullandığınız şekliyle sıkıntı yaşamıyor olmanız yaşanmayacağı anlamına gelmez.

Bu sistemi bir synth kullanımına göre geliştirirseniz ilk alıp deneyen ben olurum... Umarım birşeyler çıkar.

Geri