LP gövde için 500K potans

Merhaba, LP gövdeli gitarımın 30 senelik potanslarını değiştirme vakti gelmişken bari 500K ile değiştireyim dedim. Ama LP gövdelerde potanslar direk gövdeye takıldığından yivli olan kısmının biraz uzun olması gerekiyor sanıyorum. Linkteki potansı LP gövdede kullanan oldu mu acaba? Mesafesi yeterli olur mu?

Amazon Link

Bu kısa saftlar strat pickguardı için les paule olmaz. Volume için 500k (A) logaritmik, tone için 500k (B) lineer yada (A) kullanabilirsiniz.

Markadan modele değişiyor. Hatta Gibson les paul içinde de değişiyor kısa şaft-uzun şaft. Potans kavitesinin vidalarını açıp mevcut potansların üzerindeki yazıları okunur durumdaysa bir çekin isterseniz ona göre bir yol çizilir.

Kısa Şaft - Uzun Şaft ayrımı vidalı kısımdan sonrası için yapılıyor sanki potanslarda. Vidalı kısmın uzunluğu ile ilgili bir ayrım değil gibi o yüzden emin olamadım. Çünkü long shaft diye aradığımda dönen kısmı uzun uzun potanslar çıkıyor karşıma hep.
Kısa şaflı olup vidalı kısmı 2cm falan olan değişik değişik potlar da var eski gibsonlarda kullanılan falan. Neyse mevcut potanslarda yazı falan yok ama dönen kısımları kısa, dişli kısımları 9.5mm civarı yani o kadar da uzun değil, bu dunlop için de güvenilir bir yer olmasa da bir sitede 3/8 inch verilmiş diş kısmı için tam 9.5mm yapıyor. Uygun olacak gibi görünüyor. Verdim sipariş gelsin deneyeceğiz bakalım. Teşekkürler alakanıza.

Bu kısa saftlar strat pickguardı için les paule olmaz. Volume için 500k (A) logaritmik, tone için 500k (B) lineer yada (A) kullanabilirsiniz.

Markadan modele değişiyor. Hatta Gibson les paul içinde de değişiyor kısa şaft-uzun şaft. Potans kavitesinin vidalarını açıp mevcut potansların üzerindeki yazıları okunur durumdaysa bir çekin isterseniz ona göre bir yol çizilir.

CTSPotsSplitShaftThreadLength.webp
BKP_Long_Shaft_Pot_800x.webp

Şöyle fotoğraf üzerinden örnekle görebileceğiniz gibi, knob takılan ve esas hareketi yapan yer değil, onun hemen altındaki yivli olan gövdenin uzunluğu değişiyor.

Sizin gitar yanlış hatırlamıyorsam asya üretimi. İnç değil metrik ve 8mm açılmış olma olasılığı çok yüksek. O yüzden yeni gelecek potansınızı uydurmak istiyorsanız o deliği 9.5mm civarına büyütmeniz gerekir ya da geri gönderip m8 asya tipi potansiyometre alacaksınız.

Bir ekleme daha yapayım, A-B yani logaritmik ya da lineer olması tamamen kişisel tercihe bağlı. Ben hem volume hem de tone için 500A kullanıyorum.

Geri