Yalan dolan demeden önce, Planet Waves gibi bir markanın bu tarz oyunlara ihtiyaç olmadığını düşünmek gerekiyor. Ayrıca adamlar bir "Instrument Care" kataloğu yapmışlar, demişler ki kibarca "Carnauba'yla dalma arkadaş! O ikinci adım."
İlgili link:
http://www.planetwaves.com/upload/PWB_RPWICB1005_Care_12567.pdf
Carnabua bir miktar parlatıp, ışığa tuttuğunuzda görülen "hare" dedikleri yuvarlak ince çizikleri gideriyor. Fakat bu 3 yıllık bir gitarda oluşan derin hareleri temizlemez ya da yok edemez. Ben yeni aldığım Semi-Hollow Ibanez'in gövdesine 4-5 haftada bir 3 adımlı bakımı yapıyorum, sonuç gerçekten farkediyor. Bunun dışında, daha eski gitarlarda da yine işe yaradığını duyduğum kişiler olsa da, benim eski gitarlarımda işe yaramıyor, doğruya doğru. Büyük beklentilere girmemek lazım.
Son olarak uygulanışı da önemlidir. Bir miktarı döküp, makyaj pamuğu türü pamuklarla, dairesel hareketlerle gövdeye sürün, sonra 1 dakika civarı bekleyin. Sonrasında ise kaliteli bir mikrofiber bezle yüzeyi yine dairesel hareketlerle silerek temizleyin. Bundan önce ve bundan sonra kullanılacak ürünlere de dikkat edin, ben sadece Step 2'yi açıkladım.
Edit: Gitarın üzerinde bir tabaka bırakır Carnauba, bir miktar koruma sağladığını da söyleyebiliriz açıkçası. Ter vs. gibi şeylerden...