LTD EC-256 vs Omen 6 extreme

Merhaba bu 2 gitar arasında kaldım ve son kararımı sizin de desteğinizle vermek istiyorum ağırlıklı olarak metal-rock çalmak istiyorum. İki gitar farklı kasa tipine sahip ve ikisi de hoşuma gitti mağazada görme fırsatım oldu çalmayı bilmediğim için pek birşey anlamadım ama ikisi de iyi hissettirdi işçilikleri vs benzer. Hayatımda ilk defa bir gitara dokunduğum için de hangisi daha rahat anlayamadım. İki gitar da 26.000 TL. LTD 22 Schecter 24 perde bu kullanımda nasıl bir fark yaratabilir aydınlatırsanız sevinirim. İlk gitarım olacak uzun bir süre idare etsin istiyorum. Fikirleriniz nedir siz hangi gitarı tercih ederdiniz?

omen.webp ESP-LTD-EC-256-Black-Satin-Elektro-Gitar_2.webp

EC256 güzel gitar. Bende 1.5 sene önce ilk gitarım olarak aldım. Gayet memnunum, sadece ileride manyetik değişimi yapmaya planlıyorum. Sıfır alma takıntın yoksa, sahibinden ikinci el olarak da bakabilirsin.

177678 eklentisini görüntüleBen uzun süre önce kemik eşik ve seymour duncan manyetik değişimi yaptım. Hardrock metal üzerindeki stok manyetiklerle bile uzun süre götürür. ileride keyfine göre modifiyelerde yaparsın.
Ortam müthiş görünüyor hocam tavsiye için teşekkür ederim. İşçilik hakkında bazı olumsuz yorumlar okudum bu konudaki görüşünüz nedir?

LTD EC-256'lar bu fiyat bandındaki en iyi gitarlar, aynı zamanda modlamaya çok müsaitler. Ama eğer modlamayacaksanız kesinlikle denemeden almayın. Cangöz müzikte denediğim bir model 15-20 dakika içerisinde akort kaçırmaya başlamıştı. Ama işçiliği ve stabilitesi iyiyse düşünmeden alınabilecek bir gitar.

LTD EC-256'lar bu fiyat bandındaki en iyi gitarlar, aynı zamanda modlamaya çok müsaitler. Ama eğer modlamayacaksanız kesinlikle denemeden almayın. Cangöz müzikte denediğim bir model 15-20 dakika içerisinde akort kaçırmaya başlamıştı. Ama işçiliği ve stabilitesi iyiyse düşünmeden alınabilecek bir gitar.

Cangöz'de vitrindeki gitarın telleri sütlaç olmuştur 15 değil 10 dakikada akort kaçırması normal, sayısız ESP-LTD kullandım, evde tel değişip bakım ve ayar yaptıktan sonra akort kaçırma diye bir sorun bir kere yaşamadım
ama elbette deneyerek almak tavsiyesi kesinlikle önemli

Cangöz'de vitrindeki gitarın telleri sütlaç olmuştur 15 değil 10 dakikada akort kaçırması normal, sayısız ESP-LTD kullandım, evde tel değişip bakım ve ayar yaptıktan sonra akort kaçırma diye bir sorun bir kere yaşamadım
İstanbulda stoğu yokmuş ankaradan gelecek geldiğinde deneyip alacağım ne gibi bir durumda bu gitarın sorunlu olduğunu anlayabilirim?

Haklısın abi, gitarlara genel olarak bakım yapılmıyor mağazalarda. Zuhal'de de aynısını yaşamıştım geçenlerde, hatta başlık açtım bu konuda.

Ufak tefek bi sorun olsa (fretler keskin, sap ayarı tam değil, vs.) çok almayı düşündüğüm bi gitardı fiyatına göre çok güzel görünüyordu ve tonlarını çok beğenmiştim, ama akort kaçırmasının kronik bi sorun olabileceğini düşünmüştüm.

Geri