- Konu Sahibi Konu Sahibi
Dişçiyede iyileşmeye gidersin sağlık için gidersin ama ben hiç sevinerek Dişçiye giden görmedim. Bağlantı buDişçiye gidince derdini anlatmaktan mi korkuyosun yoksa ağrı olmasından mı? Luthier ile alakası nedır tam?
Dişçiyede iyileşmeye gidersin sağlık için gidersin ama ben hiç sevinerek Dişçiye giden görmedim. Bağlantı buDişçiye gidince derdini anlatmaktan mi korkuyosun yoksa ağrı olmasından mı? Luthier ile alakası nedır tam?
Aslında kişi bazlı konuşmak istemiyorum. İş hangisi daha iyi hangisi müşteriye daha iyi davranıyora falan dönmesin diye. Mesela bugün gittim ve genel olarak gitara yapılacak bir kaç işlemden sonra tel yüksekliğinin düşürülmesini istemiştim. Ustayla oturduk teller 0,10 çıkmıştı genel ilk ayarlar, truss rud ayarlandı. Bana verdi bende daha düşürebilirmiyiz dedim tekrar ayarladı bana verdi bu sefer tellerde cızlama vardı. Sesi kısıp bakıyordum kıstasın omu diyerek tekrar aldı bende cızlama yapmadan olabilecek en yakın seviyeyi istiyorum dedim. Tekrar ayarlandı bu arada içeirsi kalabalık bir an önce halletme durumları var. Önümde bir kişi daha var oda telleri yükselttiriyor onunda kafası karışık biraz benim gibi son soru 10sn falan derken aslında istediğimiz şey aslında biraz da usta tavsiyesi. Bunca tecrübesi olan adamlar gelen gitarlarda yapılacak tüm ayarlarda olabilecek en yüksek performas aslında istediğimiz. Dağcılık malzemeleri aldığım bir yer vardır aynı zamanda üreticidir. Ne zaman gitsem şakayla fırçayla karışık dünya dolusu tavsiye ve bilgi ile geri dönerim. O öyle giyilmez içinde şu olucak sonra bu, nereye çıkıcan evereste mi diye diye anlatır. Aradığım bu aslında belkide bunu bulamayınca geriliyorum belkide. Potonsı kısarken bir anda düşme- açılma farkedince işin en başına dönüleceği anlaşılınca toplamadan pick guard'ı bakılmamasının sonucu benim gitarı o şekilde alıp gelmem olmamalı. Bu arada bunlrın tamamen yoğunluktan olduğunu düşünüyorum.
Götürmeye kıyamazsınız, işlemi yaptığı anlar gözünüzün önüne geliyor, ya tornavida düşerse üstüne, ya çizilirse diye düşünüyorsunuz 😀Bu konu açılınca aklıma geldi. Geçenlerde suhr , vigier fabrikalarının videolarını izledim. Misal böyle bir gitar sahibi adam nasıl gitarı burada ustaya götürüyor merak ediyorum. Adamlar öyle ince hesaplamalar öyle güzel aletler kullanıyor ki. Örneğin perdelerin çakılması hesaplamaları milimetrik işçiliklerle teknikle yapılıyor.