Dota, Wow, LoL şuanda mac'te olan oyunlar zaten. Bende sizin gibiyim.Lol oynuyorum bir tek ve yaptığım işte kayıt yapmak sadece. Windows'u aramıyorum ve çok hantal geliyor bana.Donanıma örnek verecek olursam atıyorum pc de ki corei3 işlemciyle mac de ki i3 arasında o kadar fark var ki size anlatamam...biri daha iyi olduğundan değil tabi ki. Mac sistem kaynaklarını daha az kullanarak hem daha performanslı bir bilgisayar kullanmanızı, hemde daha kaliteli hizmet almanızı sağlıyor. Ve cidden alet hantallaşmıyor. PC ile arasındaki fiyat farkını buna bağlıyorum ben. Yama yama gelen güncellemeler,disk birleştirme, virüs derdi gibi şeyler de cabası. En basitinden kendi deneyimlerimle size iki işletim sisteminin farkını şöyle anlatayım.Windows'da bir program kurdunuz kurduktan sonra başlattınız ve "bu uygulama açılamıyor, error 402 , yüklemeyi yeniden deneyin" gibi sinir bozan uyarılar alırsınız. Macintosh da ise olay şöyledir. Eğer hata verebilecek birşeyi varsa daha başından anlar ve programı kurmaz. Ah tabi, birde program kurma var. Windows'da next next next yaparsınız beklersiniz, macte ise sürükle ve bırak. Bu kadar. İstisna olarak bazı programlar macintoshta da o şekilde ama çok büyük bir veri yoksa veya donanımla ilgili birşey değilse o olmuyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca Hala mac g3 ler ile müzik stüdyolarında kayıt alındığını biliyorum.Core2duo veya core2quad işlemciler dahil. Windows'da o kadar yüklü programları o kadar performanslı çalıştırmanıza imkan yok. Kendi pc im windows'da cubase kayıt yaparken kasıyordu resmen belli bir kanal sayısını aşınca. Logic'te akıyordu mesela.Artı olarak fotoğraf ve video düzenlemeleri macte final cut ile yapabiliyorsunuz sanırım.Hele ki o video editlerken programın içindeki efektleri o kaliteyi gördüğünüz anda windows'tan iğrenmeniz an meselesi olacaktır bundan eminim.Aynı şekilde logic teki o loopları, programın arayüzünü gördüğünüzde de.Mac kullanmaya başladıktan yaklaşık 2-3 ay sonra windows ekranını gördüğümde bana atari gibi gelmişti şahsen. Ayrıca hackintosh olayına da girebilirsiniz eğer illa ki windows tan vazgeçemem derseniz. O konuda bende çok uğraştım hala da uğraşıyorum.Donanım uyumluluğu,kurulum vs işler için yardımcı olurum. Ama tercihim orjinalini alabilecekken sahtesine para harcamayın.Ben mac mini alabilecekken gittim laptop pc aldım pişman oldum. Şimdi şu laptopa hackintosh yosemite nasıl kurulur diye pinekliyorum forumlarda 🙂 Bunlar benim tavsiyelerimdi tabi ki tercih sizin 🙂