Tamam ben de onu diyorum işte. 🙂 1 senedir bu işi yapıp, bir de ihraç ediyorsa, toplasan 10-12 gitarı ve hatta ilk yaptığı gitarı bile yurt dışına satmış olması gelir. Bir kişinin yurt dışına satış yapabilecek kadar tananması için belli bir geçmişi olması ve iyi kötü isim yapması lazımdır. Kimsenin dikkatini çekmemiş, öyle yurtdışına satıştı, Norveçti derken, sağlam İngilizce de lazım. Adam daha gitar çalamıyor. Tamam iyi olmasına gerek yok tabii ki ama gitarı eline alınca, muz görmüş uzaylı gibi durmuş, yani tutuşunda hayır yok. Gitardan ne istendiğini bilmeden, yurt dışına satabilecek kadar iyi gitar üretmesi biraz süpheli.
Yani özet olarak, işin ihracat kısmı vs'si doğru olmayabilir. Olay: "ben gitar yapıyorum, daha düzgün satamadık ama yardım sever müzisyen arkadaşlarımız bana bir fon açsa, valla alır başımı yürürüm, yaşasın ceviz-gibson, harberci kardeş; sen, en iyisi bu haberi böyle ver de bizi ciddiye alsınlar" şeklinde de olabilir. Tabii ki destekleyelim, hele ki işini ciddiye alan bir arkadaşsa el üstünde tutalım ama benim kızdığım nokta haberin yanlış verilmesi, tutarsızlıkların olması. Yoksa arkadaş gayet iyi niyetli ve kararlı olarak gitar üretmiş.
Şey güzel tabii:
-Heh tamamdır, bu gitar bitti, seri nosunu da yazarlım. Heeh evet, yazıyorum: 7.