- Konu Sahibi Konu Sahibi
TeRLiK demiş ki:yarın çalıosunuz di mi? ona göre gelces arkadaşlarla :twisted:
evet arkadaşlar, Makine yarın gece Dungeon'da..
Öncesinde de Punch var..
görüşmek üzere..
TeRLiK demiş ki:yarın çalıosunuz di mi? ona göre gelces arkadaşlarla :twisted:
merhaba, öncelikle makinenin sıkı bir dinleyicisi ve yakın takipçisi olarak linkin park ve static-x karması acayip bi grupan çalıntı benzetmesi beni gerçekten güldürdü 🙂 amacım tartışma yaratmaktan ziyade doğru düzgün bir açıklama yapmak. acaba hangi şarkı çağrıştırdı bunu? linkin park - one step closer coverımı? 😆 makinenin kendine has duruşu ve kendine has tavırları her ne kadar rammstein özentisi görünsede aslında kendilerine has olandır. sadece industrial müzik yapmaları ve buna repertuarlarında en yakın hatta neredeyse tek özdeşleşen grup rammstein özentisi görünmeleridir bence. sahnede Can'ın kendine özgü sahnesi, Ozan İnam'ın ritimleri, Çağdaş'ın ve Levent'in tavırları, Ozan Ülke'nin sampleları olağanüstü bir hava vermektedir. eğer bunlarsa cellhebele - forbele özentisi bence bu adamlar özenti ve hırsız evet ama orjinal cellhede'den daha güzel bişey yaparak süper hırsızlık yapmışlar kendilerini tebrik etmek lazım. lütfen lekelemek (kısaca mok atmak) yerine yapıcı yada yerici eleştirilerinizi düzgün seçiniz ki alakasız benzetmelerde bulunarak bişeylere benzeşmeyiniz. Makine, Türkiye'de henüz yapılmayan yada yapıldığı sanılan müziğin öncüsüdür. yoluna taş koymak yerine yolundaki taşları toplayarak destek çıkmak daha makul bir çözümdür bence. ona buna benzetip "bak bu yaptıydı sen ondan çalmışın" gibi tavırlar gütmektense daha yapıcı eleştiriler bize daha olumlu ve daha kaliteli yapıtlarla dönüş yapmayı sağlayacaktır. ha eğer bu benzeşme kastın yaşam yada sonu yok ile alakalı bir durumsa buna hiç girmek bile istemiyorum. müzikalitesi olan insanlar zaten bu cellhede ve makine'nin besteleri olan yşaam veya sonu yok arasındaki farkı kulağı tıkalı anlayacaktır.liquoredmind demiş ki:valla sizi gerçekten tebrik ediyorum şarkılarınızı dinledim güzeldi ama nedense biri şarkı bana Celldweller - Frozen'ı , bir diğeride Pitchshifter'ın bir şarkısını anımsattı acaba neden? Belkide riffler aynı gibiydi ondandır ha ne dersiniz?