Manifest - Rüya gitar solo

Şarkının altyapısına solo çaldım mix yaparken şarkı ve kendi çaldığım sesin çakışmaması için neye dikkat etmeliyim? İnternette şarkı altyapılarına solo atan kişiler sanki en baştan beri şarkının içinde gitar varmış gibi şarkıya nasıl yedirebiliyorlar

Panlama olarak stereo altyapıyı ortaya, çaldığınız mono gitarı önce tam sol, sonra tekrar farklı bir kanala çalıp tam sağa panlarsanız ortaya daha temiz duyulan bir kayıt çıkacaktır. Stereo enhancer işlevi gören bir pluginle de fazla abartmadan üstüne cila çekersiniz güzel olur.

Panlama olarak altyapıyı ortaya, çaldığınız gitarı önce tam sol, sonra tekrar çalıp tam sağa panlarsanız ortaya daha temiz duyulan bir kayıt çıkacaktır. Stereo enhancer işlevi gören bir pluginle de fazla abartmadan üstüne cila çekersiniz güzel olur.
Teşekkür ederim layer'lamak yerine tekrar aynı şeyi çalmalıyım değil mi

Teşekkür ederim layer'lamak yerine tekrar aynı şeyi çalmalıyım değil mi
Yazdığımı biraz düzenledim ama temelde evet, aynı şeyi çalarsanız ortaya daha dolgun ve altyapıdan ayrılmış bir ses çıkar. Panlama kısmı burda daha önemli çünkü analiz etmedim ama gönderdiğiniz kayıtta tüm sesler ortadan geliyor gibi. Bazı yerlerde masam titredi bastan, bir eq acayipliği de var bakmak lazım.

183696 eklentisini görüntüle
Şarkının altyapısına solo çaldım mix yaparken şarkı ve kendi çaldığım sesin çakışmaması için neye dikkat etmeliyim? İnternette şarkı altyapılarına solo atan kişiler sanki en baştan beri şarkının içinde gitar varmış gibi şarkıya nasıl yedirebiliyorlar
İyi de şarkının akoruyla gitarın akoru aynı değil ki. Yani kulağının bunu ayırt etmesi gerekiyordu. Şarkı do minör, senin gitar beypazarı sodası.

Yapmayın böyle şeyler😁

Hayır şarkı Eb Minör 6-7-1 gidiyor, benim gitar da zaten Eb akortlu olduğundan standart Em gibi dolaşınca sıkıntı olmuyor
Bence önce temel olarak o elindeki backing track yani şarkının key ini bulmalısın her neyse artık. Sonra ona göre uygun bir scale. Gitarını standart akora alıp o scaleden doğaçlarsın ve oturur o zaman. Moises yada chordify dan bakıp ordan akorları takip edersen çözme ihtimalin var. Ama yani bana biraz vakit kaybı gibi geliyor.

Geri