Merhabalar, artık gitarımı kesinleştirme noktasına geldim yaklaşık 6000-8000 arası 2. el gitar araştırıyordum, metal-rock arasıra da clean tonlar için yani biraz ton yelpazemin geniş olduğu için coil splitli humbucker humbucker manyetik almaya karar verdim. Araştırmalarımda IBANEZ S521 MOL modelini buldum hoşuma da gitti fakat tek kafamın takıldığı nokta gitar Quantum Manyetikli (Inf1) (Inf2), bir de İbanezin kendi Manyetikleri var. Bir manyetik markası daha var o da DiMarzio fakat DiMarzio Manyetikli gitarlar bütçemi aşıyor, sonra diğer Manyetik markası EMG, EMG manyetikler de bütçemi aşıyor ve EMG manyetikli gitar bulamıyorum hep sonradan eklenmiş ve EMG manyetikler ile de forumda araştırma yaptığımda EMG ile clean, hafif ton alınmayacağını söylüyorlar bazıları ise bazı pasif EMG'ler ile alınılabileceğini söylüyor, diğer manyetik ise Schecter'in Manyetik Cinsleri, Schecter'in birden fazla manyetik türü olduğu gibi kafam çok karışıyor.
Uzun Lafın Kısası Quantum, Ibanez, DiMarzio, EMG, Schecter manyetiklerinin arasındaki farklar nedir, ikinci sorum ise ben beğendiğim Inf 1-Inf 2'li Quantum manyetik ile istediğim metal için bangır bangır metal tonu alır mıyım. Yoksa Quantum vasat bir manyetik mi ? Cevaplarsanız Çok Mutlu Olurum
Uzun Lafın Kısası Quantum, Ibanez, DiMarzio, EMG, Schecter manyetiklerinin arasındaki farklar nedir, ikinci sorum ise ben beğendiğim Inf 1-Inf 2'li Quantum manyetik ile istediğim metal için bangır bangır metal tonu alır mıyım. Yoksa Quantum vasat bir manyetik mi ? Cevaplarsanız Çok Mutlu Olurum