Valla boyle baslik olmaz ben de sasirdim gorunce normal kullanim o kadar yerlesmis ki ben de direkt nukleer manyetik rezonans gibi dusundum. Haliyle boyle bir etki gitar manyetiginde olabilemez ama insaniz iste sirf ne tartisiliyor diye girdik...
adımız çıkmış dokuzaE sen hakkını doldurdun çünkü. 🙂
Konu manyetikle alakalı değil bence. Şu son verdiğim linkteki gibi bir durum var mı? Yani tellerin burgudaki durumu nasıl? Kavuk gibi çok mu sarılmış? Bir de burguların vidaları gevşek olabilir mi?Aslında konunun dönüp dolaşıp geleceği yer: http://turkrock.com/konu/45358/
Yani o konu çift yönlü truss-rod ile alakalı değilmiş. Artık o da tutmayınca mağaza bu cevabı vermiş: "manyetik rezonans frekansı bozuk".
Bahsi geçen konuyu ben de 2 gitarda yaşadım. İkisinde de yeni tel taktıktan sonra bu durum oluştu. Manyetiklere gelince de başka gitarda da sorunsuzca kullandığım ve en son bu sorunu yaşadığım gitara taktığım Seymour Duncan STK serisi manyetiklerdi. İşin mesleki terim faslını bilmem ama benim bildiğim manyetiğin sarımları bozulmadıkça, istem dışı out of phase bağlanmadıkça kimse manyetikten şikayetçi olmaz.
Gitarın tellerinin nasıl takıldığı da önemlidir lakin cevap belki de şu başlıktakidir: http://turkrock.com/konu/54516/
ampli, amplifikatörün kısaltılmışı. anfi ise tamamen atmasyon. yani doğruyu yanlış ile düzeltmeye çalışmışsın dostum🙂🙂 @OsmanBurak
ampli, amplifikatörün kısaltılmışı. anfi ise tamamen atmasyon. yani doğruyu yanlış ile düzeltmeye çalışmışsın dostum🙂🙂 @OsmanBurak
Esasında senin de evvelce birçok kez "amfi" demişliğin var yalnız Furkan 😀 İşin şakası bir bir yana, bizim işyerinde bir tanesi "anfilikatör" diyor yemin ederim 😀 😀Doğrusu "amplifikatör" dür aslında. Bir çok elektriksel teknik terim gibi Fransızca' dan dilimize yerleşmiştir. Amfi ise yabancı dilde "amphi" kelimesinden gelir, üniversite deki dersliklerimiz için kullanılan kelimedir kendisi. Anfi ise dilimizde olmayan bir kelimedir, dolayısı ile anlamının ne olduğunu bilmiyorum 😀
Ah bir de sese saunt(sound) demeseler.
Konu manyetikle alakalı değil bence. Şu son verdiğim linkteki gibi bir durum var mı? Yani tellerin burgudaki durumu nasıl? Kavuk gibi çok mu sarılmış? Bir de burguların vidaları gevşek olabilir mi?