Arkadaşlar, aylardır uğraşıp didiniyorum. (Ayrıca iyi de masraf ettim.) Nihayet prototip manyetikler imal ettim. Henüz %100 bitmedi, ama gitara bağladım ve birkaç gündür deniyorum. Sesini sizle de paylaşmak istedim.
Aylar sürmesi ve uğraştırmasının birden fazla nedeni oldu, fakat ana sebep: Özenerek yaptım.
Diğer sebepler de sonsuza uzanan bir liste, ama birkaçı şöyle:
1- Custom dizayn olması, zaman alan ve pahalıya mal olmasına sebep olan ilk faktör. Manyetiğin ölçüleri vs. standart bir gitara göre, ama malzemelerin türü, kalitesi vs. custom seçimler. Dolayısıyla sarmaya hazır olmayan ham malzemeler kullanarak -tabiri caizse sıfırdan- tasarladım.
2- Malzemelerin çoğu ithal.
3- İmalatta kullanılan bazı aletler Türkiye'de ve hatta dünyada dahi bulunmuyor; bulunsa dahi standartlar birbirini tutmuyor... Dolayısıyla çok pahalıya mal oluyor ve özel yapım veya modifikasyon gerektirebiliyor. Muadil bulmak için biraz mühendislik ve ar-ge kafası lazım. Özetle pahalıya mal oluyor diyelim.
4- Öğrenme eğrisi biraz dik.
5- Bir çok terimi öğrenmeden uygun malzemelere ulaşılmıyor.
6- Gerçekten çeşitli el becerisi ve zihinsel beceri gerektiriyor.
Mevcut ilerlemeden ve aldığım sonuçlardan ben tatmin oldum. %100 tamamlamayı da sabırsızlıkla bekliyorum.
İşte sesleri
Kirli, metal, Soldano tipte bir amfiden Köprü manyetiği:
Temiz, cam gibi, Tweed tipte bir amfiden Sap manyetiği:
Crunch, fuzzy, Marshall stili bir amfi ve Fuzz Face tarzı fuzz, Köprü manyetiği:
Kirli, Distorted, Marshall tipte bir amfiden Köprü manyetiği:
Aylar sürmesi ve uğraştırmasının birden fazla nedeni oldu, fakat ana sebep: Özenerek yaptım.
Diğer sebepler de sonsuza uzanan bir liste, ama birkaçı şöyle:
1- Custom dizayn olması, zaman alan ve pahalıya mal olmasına sebep olan ilk faktör. Manyetiğin ölçüleri vs. standart bir gitara göre, ama malzemelerin türü, kalitesi vs. custom seçimler. Dolayısıyla sarmaya hazır olmayan ham malzemeler kullanarak -tabiri caizse sıfırdan- tasarladım.
2- Malzemelerin çoğu ithal.
3- İmalatta kullanılan bazı aletler Türkiye'de ve hatta dünyada dahi bulunmuyor; bulunsa dahi standartlar birbirini tutmuyor... Dolayısıyla çok pahalıya mal oluyor ve özel yapım veya modifikasyon gerektirebiliyor. Muadil bulmak için biraz mühendislik ve ar-ge kafası lazım. Özetle pahalıya mal oluyor diyelim.
4- Öğrenme eğrisi biraz dik.
5- Bir çok terimi öğrenmeden uygun malzemelere ulaşılmıyor.
6- Gerçekten çeşitli el becerisi ve zihinsel beceri gerektiriyor.
Mevcut ilerlemeden ve aldığım sonuçlardan ben tatmin oldum. %100 tamamlamayı da sabırsızlıkla bekliyorum.
İşte sesleri
Kirli, metal, Soldano tipte bir amfiden Köprü manyetiği:
Temiz, cam gibi, Tweed tipte bir amfiden Sap manyetiği:
Crunch, fuzzy, Marshall stili bir amfi ve Fuzz Face tarzı fuzz, Köprü manyetiği:
Kirli, Distorted, Marshall tipte bir amfiden Köprü manyetiği:
Son düzenleme: