Arkadaşlar toplam 350 tl gibi bir masrafım oldu.Manyetikler çok dandik(daha test etmedim ucuz olduğu için dandik yazdım)ama başta da dediğim gibi bu deneme sürümü.Daha sonra daha sağlam bir tahtadan ve ekipmanlardan yapmayı düşünüyorum.Attığım resimde vernik sürülmüş hali var.Kuruduktan sonra manyetiği potansları vs. takıcam.
Gövde ve sap göknar ağacı =60 tl
Burgular,.010'dan başlayan tel takımı,2 tane hxtn bkb humbucker manyetik 1 tane jak çıkışı=200 tl
4 tane potans,1 tane 3 ayaklı switch=25 tl(İnternete elektrogitar potansı 500 k yazdığımda 1 tanesi için en ucuz fiyat 50 tl iken 500k potans yazdığım 1-2 tl civarı potanslar buldum.Robotistan'dan aldım.Aynı şekilde 3 ayaklı switch ve 4 tane potans düğmesini de Robotistan'dan aldım.)
Tutkal,havya,vernik vesaire :55 tl
Alt ve üst eşiği gitarı yaparken çıkıntı vererek yaptım.
Tellerin çıkış noktasını elimizdeki bir demirden yaptım.
Fretleri elektrottan yaptım.(Elektrot:Kaynak yapmak için kullanılan eleman.Yaklaşık 2 mm çapında.6 cm lik çubuklar keserek tutkalla yapıştırdım.)
Kesim işlerini evdeki taş motoru ve matkapla sağladım.
Toplam 24 fret yaptığım gitarın ölçülerini :
Fret Position Calculator | stewmac.com
Lehimini yapacağım manyetik ve potansların şemasını:
Wiring Diagrams
Gitar yapma süresi yaklaşık 1.5 ay sürdü.1 gün yaptıysam 1 hafta ara veriyordum.😁.En sonunda oldu.(Potanslar ve switch Aras Kargo'nun azizliğine uğradı.Kısmetse seneye gelecek.İsterseniz her şey tamamlandığında da fotoğraf paylaşabilirim.Herhangi bir sorunuz varsa mesaj atabilirsiniz.Gitarı yapmak için her gün yaptığım araştırma,babam ve buradaki forumdaşların düşünceleri sayesinde buralara kadar gelebildim.Yardım eden herkese teşekkür ederim.
Not:Yapılmak istenen elektrogitar en düşük fiyat ve en yüksek kalitede yapılmaya çalışılmıştır.Bilerek ucuz ürünler kullanmıştır.Ve tekrar altını çiziyorum bu bir deneme ürünüdür.İlk defa gitar yapıyorum.Mutlaka kusurlarım vardır.
Saygılar...