Manyetiklerdeki bantlar kesilirse garanti bozulurmu?

Cahilliğim sonucu manyetiklerin yanındaki bantlara ufak kesikler attım. Seste bir değişim ve ya herhangi sorun yok. Ama tek endişem garanti bozulurmu? Bilen biri varsa aydınlatırsa mutlu olurum.

Mesela tamamen sallıyorum. Manyetikler kendiliğinden bozuldu ve ya kırıldı, çatladı. Ben sırf bu bantları biraz tahrip ettiğim için garanti kalmasına girmezmi?
Manyetikte kırılma / çatlama gibi şeyler olmaz. Gitarı düşürmeniz lazım.
E o durumda zaten "garantisi var" diye birilerinin kapısına gitmeyin dayak yersiniz 🙂

Bantlar, bobinlerde oluşacak korozyonu engellemek için kullanılıyor. Neticede Eliniz terler. Siz bantı söküp / kesip ürüne kendiniz zarar verdiğiniz için oluşabilecek sorunlardan siz sorumlusunuz.

Nasıl neden kestiniz orayı anlamadım ama garanti dışı evet ama manyetikte ne gibi büyük bir sorun olacak ki. Çalmaya devam.
Ya hocam şimdi bant sarkıyordu. Bende korumalık gibi bişey zannettim sökmeye çalıştım. Ufak kesikler attım. Sonra çıkmayacağını anlayınca siyah izola bantlarla kesik yerleri kapattım. Bana şu anda bir sorun teşkil etmiyorlar ama biraz paslanır korkusu var. Ne yapmam gerekiyo bilmiyorum. Fikir alıyım demiştim.

Ya hocam şimdi bant sarkıyordu. Bende korumalık gibi bişey zannettim sökmeye çalıştım. Ufak kesikler attım. Sonra çıkmayacağını anlayınca siyah izola bantlarla kesik yerleri kapattım. Bana şu anda bir sorun teşkil etmiyorlar ama biraz paslanır korkusu var. Ne yapmam gerekiyo bilmiyorum. Fikir alıyım demiştim.
Bakır paslanmaz sadece aşınır ya da en kötü korozyon olur. Takılmayın bunlara çalmaya bakın küçük şeyler bunlar.

Geri