manyetikteki bakır sarım telleri eğmek

manyetikteki bakır sarım telleri eğmek

• .

Oylar: 0 0.0%
  • .

Oylar: 1 100.0%

• Toplam oy veren
    1
sanıyorum manyetiğin içine sarılmış olan bakır telleri istemeden eğdim humbucker manyetiğim single gibi duyuluyor ama iki tarafıda çalııyor denedim bunun onarılması mümkünmü mümkünse süresi ve fiyat aralığı ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim

içini açmadım ama şöyle diyim manyetik kapakları vardı üstünde 1 ay önce kadar söktüm ve manyetik etrafında mum benzeri bir madde vardı manyetiklerin üstündede küçük delikler var bu deliklerde mum benzeri bu madde vardı bende hafif hafif temizlemeye çalıştım fakat sonradan anladım olayı

IMG_20220816_211243.webp

Size luthier yolu görünüyor.

Yeni bir manyetik almak gerekir muhtemelen veya kopan, ezilen vs her neyse kısmı lehimle yine tutturur (araya çekilen köprü gibi düşünün).

Yamalı giysi gibi olacaktır vereceği ton, önceki hali gibi olmaz fakat en azından iş görecektir bir süre.

Aynı manyetiği tekrar kulana bilmek için sarılması gerekir, onun yerine yeni manyetik almak daha mantıklı. Manyetikteki sargı bobininden her hangi bir yerde kopukluk olsa dahi manyetik yoğunluktan dolayı çıkış verir(az dahi olsa). Biraz acı tecrübe olmuş oldu ama elektro gitarda cisimle temizlik yapılmaması gerektiğini öğrenmiş oldun öyle düşün sıkma canını.

Manyetiğin hasarlı sarımının sökülüp baştan sarılması lazım. Ucuz bir manyetikse yeni manyetik gerekiyor. İyi ve "bilindik" bir manyetikse, manyetiklerden anlayan ve ekipmanı olan bir luthier veya manyetikçi (isim bulamadım) orjinalindeki tel kalınlığı ve sarım sayısı ile bunu yapar. Maliyetini bilmiyorum hiç yaptırmadım, sormak lazım. Astarı yüzünden pahalı geliyorsa yenisini almak daha mantıklı olur tabi.

Butik manyetik yapanlar vardı, onları bulup iletişim geç, sor.