Marshall DSL1CR vs DSL5CR

Apartman dairesi ev içi kullanım için hangisi uygun olur? Biri 1w diğeri 5w lambalı amfi. 5w’lık olanı alsam sonuna kadar açılır mı sesi?

20w ve 40w olanlarında ise güç değeri yarıya düşürülebiliyormuş.
40w olanında master volume bölümü var.
Fakat insanlar yorumlarda 20w olanında bile her ses seviyesinde doygun tona ulaşılabiliyor demiş.

Dsl5cr kullandım 1 yıl kadar. Ne 0.5 ne de 5w modunda sesi sonuna kadar açmak mümkün değil. Yarıya kadar bile açılmıyor.

5w modunda belki çeyrek volume de ancak kullanırsınız. Bu şekilde de gainli tonlar hacimsiz oluyor. Bu aletin sweet spotu volüm saat 12, preamp 13 veya 14. Zaten her halükarda speaker distortion mümkün olmadığı için ses hep kapalı geliyor kulağa. Sürekli aç beni diyor.

0.5w modunda da ses açılmıyor. Tam bir marketing harikası bence. 0.5 ev gitaristine çok cazip geliyor ama pratikte öyle değil. Çeyrek volümü biraz aşıyor belki. Ama sesi çok kompresliyor gainde. Frekanslar birbirine giriyor.

Düşük volüm ve 10inç speaker hayal kırıklığı olabilir.

Clean tonları güzel. Marshall ruhu var amfide.

Dsl1cr kullanmadım ama 8inç o. O yüzden tercih etmemiştim.

İkisinin de güncel fiyatına baktım. Bence aşırı pahalı ikisi de. Ben aldığımda dsl5cr 4200 liraydı. 7500 e satmıştım.

Daha kullanışlı alternatiflere bakardım ben olsam; katana, line 6 catalyst vb gibi.

Katana Mini veya Park Go filan olmadıkça ev ortamında, apartmanda hatta geçtim onu müstakil evde küçük bir odada bile HİÇBİR amfinin sesini sonuna kadar açamazsınız. Kulaklar insanüstü bile olsa çıkan ses o hacimde zaten safi gürültü olur.
Amfinin watt değeri, hoparlör çapı başta olmak üzere odanın ölçülerine kadar pek çok şey etkiler tonu ve sesi. Lemmy değilseniz hiçbir şeyi tüm ayarları Max kullanmayın zaten.

5w olanını 0.5w ayarında kullanıp, volume knobu ayarlansa satürasyonda ses alınabilir mi?

Olay şöyle gelişti: Daha önceden lambalı amfi denemiştim fakat ortamın geniş olması ve muhtemelen satıcının Boss Katana reklamı yapması nedeniyle lambalı amfi (20w) ile dijital amfi (100w) arasındaki farkı çok duyamadım, sesleri çok yakın geldi. Sonradan bir arkadaşımın sahnesinde “bu lambalı amfi, sesine bir bak” deyip çalınca kremsi ve smooth bir tonda çaldı. Bu iki olayın arasında kalan zamanda da lambalı amfi ile dijital amfi arasında çok fark yok diye düşünüp daha çok evde dijital amfi, prosesör, plug-in ile çalışıyordum; dolayısıyla dijital sese aşina hale gelmiştim. Lambalı amfiyi tekrar duyunca o tarz bir sesi ev ortamında almak amaçlı araştırma yapıyorum.

Geri