Marshall dsl1hr parazit sorunu

Amfiyi 2 ay önce sıfır aldım, ekteki gibi içine şeytan girmiş kıvamında sesler çıkarıyor. Kullandığım kablolar gayet kaliteli onlardan bir sorun yok. Elektiriksel bir problem mi yeni aldığım için lambalarda şüphe uyandırmıyor. Cihazı göndericem fakat tecrübesi olan varsa fikir almak isterim.

Cihaz servisten bugün geldi. Ve üzerinde tüm kontroller yapıldı sorun gözükmüyor diye bana geri yollandı. Evde kontrol yapıp sağda solda rezalet başlıkları açıp tüketici hakem heyetine gidicem gibi bi his var içimde 😀

teşekkürler. Aldığım prizin fotoğrafını da buraya ekliyorum. İleride bu tarz bir sorun yaşayıp çözmek isteyen olursa diye.

IMG_1940.webp

Geçmiş olsun.. Akım koruyucu olmadan parazit yapıyor yine yani?
Teşekkürler. Evet hatta emin olmak için diğer kafa amfiyi denedim sorunun cihazda olup olmadığından emin olmak için. Ondada olunca aynı şeyler tek priz ve akım koruyucu ile stabil çalışıyor amfiler. Bazen yapıyor sürekli parazit halinde değil ama böyle daha stabil sanırım elektrik kalitesinden bulunduğum yerin.

analog cihazların olduğu şebeke hattında dijital bir şey olursa parazit gürültüsü olur bu over drive pedalları ile dijital rerverb ve delay pedallarını daisy chain veya izole olmayan bir güç kaynağı ile beslerseniz de ortaya çıkar çok yaygın bir sorundur buz dolabı televizyon fırın gibi cihazlar amfi ile aynı hatta bağlı olduğunda sorun daha da artar

analog cihazların olduğu şebeke hattında dijital bir şey olursa parazit gürültüsü olur bu over drive pedalları ile dijital rerverb ve delay pedallarını daisy chain veya izole olmayan bir güç kaynağı ile beslerseniz de ortaya çıkar çok yaygın bir sorundur buz dolabı televizyon fırın gibi cihazlar amfi ile aynı hatta bağlı olduğunda sorun daha da artar
Pedalları iki ayrı izole güç kaynağından besliyorum, dijital ve analog pedalları ayrı power supply şeklinde. Ayrı priz bide sağlam akım koruyucu priz ile düzeldi sorun. Herşeyi akıl edip tek prize bağlamayı amfiyi akıl edememişim halbuki en basit çözüm 😀

Geri