Uzun bir süredir araştırma içindeyim. Sağolsunlar forumda bazı arkadaşların (özellikle skatheist'in) başını ağrıttım baya. Biriktirdiğim kapital ile alabileceğim en uygun aleti arıyorum. Araştırdım soruşturdum JCM serisi bir alet bulamadım bütceme uygun. Art bir de tüplü headlerin ev ortamında (gerçi ev çok müsait gürültü yaratmak için. çatı katı çünkü. Alt katta bize ait) pek bir performans sağlamayacağını (ska'nın yorumları sağolsun) görünce aklıma daha uygun levellarda güzelce drive a sokabileceğim head+kabin kombinasyonları gelmeye başladı. İlk olarak gördüğüm bir Marshall valvestate 8100H idi. 100 watt bir valvestate head. Fakat hem fiyat hem de kalite olarak pek tatmin edici değildi.Diğer bir model ise MG serisi. MG serisi pek önerilen bir seri değil aslında. Üzerinde efektler olması ( çok fonksiyonlu bir alet genellikle bütün özelliklerine eşit kaliteyi veremiyor ne yazık ki),marshall tube soundunun sıcaklığına çok ters karakter göstermesi gibi bazı dezavantajlara sahip. Satış fiyatının da yanlış hatırlamıyorsam pre ve power lambalı en ucuz marshall modelinin yarısı kadar olması gerekiyor. Şu an benim aradığım gitar tonu modern metal soundu. Tarz olarak sevmesem de tonlarını beğendiğim için sound olarak öyle bir ton arıyorum. Yarın bir grubun stüdyo kaydına gidip MG100HDFX head i az da olsa dinleme fırsatım olacak. Foruma yazan arkadaşlar eğer bu alet ile ilgili bilgiye sahipse (tam fiyatı ve kalitesi gibi) buraya mesaj yazarsa beni sevindirir.
Böyle bir alet almak için büyük bir yatırımın amacı profesyonel olarak aletten faydalanma isteğimden kaynaklanıyor. Albüm kayıtları ve canlı performanslarda kullanmak için işime yarayacak bir alet arıyorum. Bildiğiniz üzere bu aletleri oturup da 1-2 saat inceleyecek bir ortam pek mevcut değil. O yüzden sağdan soldan da bilgi almaya çalışıyorum.
Son olarak herhangi bir head+kabin kombinasyonunu 900 küsür dolara bana halledecek olan kişi ve ya kişilere terasta mangal partisine davet edicem. İnsan kız istemeye giderken bu kadar gerilmez heralde ya 🙂 bir türlü bulamadım alacak birşey.
Saygılar
Böyle bir alet almak için büyük bir yatırımın amacı profesyonel olarak aletten faydalanma isteğimden kaynaklanıyor. Albüm kayıtları ve canlı performanslarda kullanmak için işime yarayacak bir alet arıyorum. Bildiğiniz üzere bu aletleri oturup da 1-2 saat inceleyecek bir ortam pek mevcut değil. O yüzden sağdan soldan da bilgi almaya çalışıyorum.
Son olarak herhangi bir head+kabin kombinasyonunu 900 küsür dolara bana halledecek olan kişi ve ya kişilere terasta mangal partisine davet edicem. İnsan kız istemeye giderken bu kadar gerilmez heralde ya 🙂 bir türlü bulamadım alacak birşey.
Saygılar