E
einwilderwein
- Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşlar anlaşmazlığa son verin bence yamaha ga 15 hakkındaki düşünceleriniz ne? başlangıç için bana yeterli olur diye düşünüyorum
arkadaşlar anlaşmazlığa son verin bence yamaha ga 15 hakkındaki düşünceleriniz ne? başlangıç için bana yeterli olur diye düşünüyorum
Bende fikrimi belirteyim :
Bana amfiden çıkan ses çok doğal geliyor, tam, gerçek elektro gitar sesi diyorum
Bilgisayar yazılımı amplitube vs şahsen kullanmadım, ama internetten dinlediğim kadarıyla biraz yapay geliyor.
Amfiler tamamen bu iş için üretilmiş aletler olduğu için daha hoş sonuçlar veriyorlar bence. Bilgisayarların çok amacı var, o yüzden aynı verimi veremez gibime geliyor.
bir yanıt üzerinde tartıştığınız için bana pek yardımcı olamadınız aslında birkaçınız hariç yine de teşekkürler ^^
Verim olayının çok amacı olmasına bağlanması yerine, dijital ortamda işlenecek bir ses olması ve sesin dijital ortama geçmesi durumu var. Bunu yapacak converter önemli. Sesi işleyen yazılım çok kaliteli bile olsa, converter faktörü var. Hadi diyelim onda da en iyisini aldık. Ortalama bir gitar kabini gibi ses alamayız zaten de, aşağı yukarı bizi tatmin edecek bir hoparlöre ihtiyacımız olacak çalarken dolgun bir duyum için.
Benim kendi adıma en büyük ayrımım amfi çaldığıma hemen tepki veriyor -iyi ya da kötü değil, hızlı tepki veriyor- programlarda ise çok az bile olsa bir gecikme oluyor. Gerisi de yukarıda yazdıklarım. Yoksa yazılımlar da gerçekten güzel, fazlasıyla tatmin eder yani.
Size elimizden gelen yardımı yaptık, bu yaptığınız nankörlük olmuyor mu? Herkes fikrini söyledi tartışanlar dahil. Vaktimizi ayırıyoruz, tecrübesiz birine olabildiğince anlayabileceği dilden yazmaya çalışıyoruz ve yardımcı olamadık mı? Keşke tartışmayla kirlenmeseydi başlık o ayrı ama iyi kötü herkes vaktini ayırdı sizin için, siz gidip kendi istediğinizi seçtiniz yine.
Tekrardan hayırlı uğurlu olsun, kolaylıklar dilerim.
Verim olayının çok amacı olmasına bağlanması yerine, dijital ortamda işlenecek bir ses olması ve sesin dijital ortama geçmesi durumu var. Bunu yapacak converter önemli. Sesi işleyen yazılım çok kaliteli bile olsa, converter faktörü var. Hadi diyelim onda da en iyisini aldık. Ortalama bir gitar kabini gibi ses alamayız zaten de, aşağı yukarı bizi tatmin edecek bir hoparlöre ihtiyacımız olacak çalarken dolgun bir duyum için.
Benim kendi adıma en büyük ayrımım amfi çaldığıma hemen tepki veriyor -iyi ya da kötü değil, hızlı tepki veriyor- programlarda ise çok az bile olsa bir gecikme oluyor. Gerisi de yukarıda yazdıklarım. Yoksa yazılımlar da gerçekten güzel, fazlasıyla tatmin eder yani.
Size elimizden gelen yardımı yaptık, bu yaptığınız nankörlük olmuyor mu? Herkes fikrini söyledi tartışanlar dahil. Vaktimizi ayırıyoruz, tecrübesiz birine olabildiğince anlayabileceği dilden yazmaya çalışıyoruz ve yardımcı olamadık mı? Keşke tartışmayla kirlenmeseydi başlık o ayrı ama iyi kötü herkes vaktini ayırdı sizin için, siz gidip kendi istediğinizi seçtiniz yine.
Tekrardan hayırlı uğurlu olsun, kolaylıklar dilerim.
Nankörlük yaptığımı düşünmüyorum yanlış anlaşıldıysam üzgünüm. Sözüm başlıkla alakasız konuşanlaraydı ki onlara da fikirlerini sundukları için teşekkür ettim. İyi geceler hepinize 🙂
Hakan abi ton bir yana şöyle birşey de var. Benim akustik gitarım epiphone pro 1. Dandik yani şöyle arkadaş ortamında dur bilgisayarı açayım program açayım şöyle yapayım bunlar bile soğutan şeyler. Yani sadece arkadaş ortamı değil yeni başlayan birisi böyle bilgisayar başında çalışarak soğuyabilir. Başlangıçta en önemli şey kolaylık değil midir zaten 🙂
Hakan abi ton bir yana şöyle birşey de var. Benim akustik gitarım epiphone pro 1. Dandik yani şöyle arkadaş ortamında dur bilgisayarı açayım program açayım şöyle yapayım bunlar bile soğutan şeyler. Yani sadece arkadaş ortamı değil yeni başlayan birisi böyle bilgisayar başında çalışarak soğuyabilir. Başlangıçta en önemli şey kolaylık değil midir zaten 🙂
Ee ben de öyle diyorum ama işte 🙂 Yani hem tecrübesiz biri anlamaz diyorsun Hakan abi, hem de başlangıç seviyesindeki tecrübesiz biri için ona zorluk çıkarabilecek bir şeyi söyleyip 'sahne alanlar var' diye örnek veriyorsun. Burada bir çelişki var bence. Ha adamına göre de değişir, ben kurcalamayı çok fazla seven biriydim mesela günlerimi harcardım, hala da harcıyorum ama herkes aynı değil ki işte.
Valla imkan var ise ortalama bir amfi ile öğrenim sürecini geçirmeye daha sıcak bakıyorum ama ilk amfisi vs15 olan biri olarak söylemeliyim ki en azından daha fazla opsiyonlara sahip olmasından dolayı bir ses kartı bir vst daha mantıklı. Aşağı yukarı efektleri, efekt zincirini vb öğrenirsin en azından ama çalımın oturması için belli bir seviyenin üstünde amfi şart keza yıllarca amfi yüzü görmeden gitar öğrenen biri olarak çok çektim zamanında hala da tekniğim biraz sıkıntılıdır.