Martin Miller ve Saz Arkadaşları

Geçen yıl keşfetmiştim.Her geçen gün çıtayı daha da yükselttiğini düşünüyorum.Paul Gilbert,Andy Timmons gibi isimlerle de videoları mevcut.Stüdyo ortamlarının konseptinden tutun (ev ortamı,halılar,kütüphane vb..) grup elamanlarının hepsinin virtüöz seviyesinde çalması (özellikle davulcu eleman ayrı bir dünyada çalıyor),coverların hepsinin özgün olarak düzenlenmesine kadar (ki gerçekten çok zor bir iştir) videolarda ortaya konan her şey muazzam kaliteli diye düşünüyorum.
İbanez kendisi için signature series bir model piyasaya sürmüş bu arada.Kendisiyle tanışmamış müzisyen arkadaşlar varsa tanışmalarına vesile olması amacıyla açıyorum başlığı.İyi seyirler

Bu cover işleri muhtemelen bu ara ilgi görüyor, onun da maddi açıdan faydası oluyordur, ama aslında keşke orjinal şeylerine de ilgi gösterilse adamın. Youtube çağında cover yapmak ne yazık ki çok daha fazla prim yapar hale geldi; genç kuşaktan pek çok gitaristte de aynı sıkıntıyı görüyorum. Zaten bu kuşağın virtüözleri albüm yapmaktan ziyade ders videoları ve bu tip içeriklerle ilgi görür oldular. Miller'ın Tom Quayle ile yaptığı bazı işler gerçekten müthiş (ikisi birlikte Greg Howe vari bir fusion albümü de yapmış vaktiyle...) ama işte bunlara pek ilgi gösterilmiyor. Şu aşağıdaki video mesela; aslında adamın besteciliğinin düzeyine çok iyi bir örnek:

Miller son derece akıllıca bir iş yaparak vokale de başladı ki, bu bence önünü açan şey oldu adamın. Ama işte her gitaristin de bu lüksü yok ne yazık ki🙁

Geri