Mehmet Şenol Şişli bugün satışa sunulan Picus Dergisi'ne bir röportaj verdi. ŞUA ağırlıklı bir röportaj ancak içerisinde direkt olarak Kargo'ya ve son 2 albüme yönelik eleştiriler mevcut...
(İmla hataları için şimdiden özür..)
Soru:MŞŞ denince benim aklıma hala Kargo'nun Sevmek Zor ve Yalnızlık Mevsimi isimli albümleri geliyor. Neredeyse bütün sözler ve bestelerin büyük çoğunluğu siz ait. Hatta "BADLİK AMİRİ"nde vokali üstlenmeniz, şarkının sizde özel bir yeri olduğunu hissettiriyor. Var mı bir hikayesi?
Cevap:
Evet; "Bad'lik Amiri" Kargo'yla. çalışırken, "Gruba ne katabilirim" düşüncesiyle kendimi aradığım bir besteydi. İçtenliği ve sahiciliği insanlara doğrudan ulaştı. Bu yüzden benim için de, dinleyiciler için de grubun öteki şarkılarından ayrı bir yerde durur. Ben yazdığım sözlerin arkasında durduğum için ayrıldım gruptan. Biz söz yazımında, zihni duru hale getirip bir damlanın damlamasını bekleyen bir ekolden geliyoruz. Bu, şehirde yapılan en derin meditasyondur, aramızda kış ayini deriz, eski usuldür... Şimdi Kesmeşeker grubunun bas gitaristiyim. Onlar da bu ekolden gelen insanlar. Kargo'yla bir adım atmıştım, fakat onlar büyük hayallerini küçük arzulara sattılar. Şimdi bakınca, yanında durabileceğim şarkı sözü yazarları arasında Cenk Taner'i görüyorum. Kaan Altan da kendi içindeki özele sahip çıkmayı başarabilmiş, çizgisini hep korumuş biri...
SORU: Kargo artık sizin bestelerinizi kullanamayacak mı?
CEVAP:
Bana ait olan şarkıları sahnede söylemelerini istemiyorum. Madem artık ben grupta yokum, madem yazdığım sözleri anlamadıklarını ve çok kişisel bulduklarını söylüyorlar, o zaman o şarkıları lütfen söylemesinler. Eski Kargo albümlerinin toplatılmasını istiyormuşum gibi haberler çıktı; öyle bir şey söz konusu değil.
SORU: Sizden sonra çıkardıkları albümleri nasıl buldunuz? Cover albümü mesela?
CEVAP:
Benden sonra iki albüm çıkardılar. Cover albümü hakkında konuşacak hiçbir şeyim yok. Ateş ve Su da bence iyi işlenmemiş bir albüm. Kargo'nun o eski ruhunun köklerine tutunmak istemişler, bir parmağı kesilmiş el ne kadar kavrayabilirse... Kargo'da içerik ve imaj problemi var. Anlatmak istedikleriyle anlattıkları bambaşka. Bir ermişin palyaço kıyafetiyle dolaşması gibi... Ama imge, gözsüz oynanan bir oyundur.
SORU: Özellikle sahiplendiğiniz bir şarkı var mı?
CEVAP:
Sanırım "Şairin Elinde". Bu şarkı hep karşıma çıkar ve bana bir şeyler hatırlatır, ya da uyarır beni. Yazmakta böyle bir mesele var. Cümleleriniz sizi hayatta da takip eder, belirli yerler ve durumlarda ortaya çıkıp bazı şeyleri size yeniden öğretirler. Geçmişteki siz şimdiki size ders veriyor ya da uyarıda bulunuyormuş gibi bir şey bu.
-
Şuan bakımda olan ve yarın açılacak olan Sua.gen.tr de röportajın tamamına ulaşabileceksiniz...
-