Kars'daki heykele "UCUBE" diye lakap takan zihniyet ne beklenebilir ki?
Bu yapımı daha yarısına gelmemiş haliydi. Tamamlanmasına izin verilmedi ki.İlk defa ucube mevzusunda böyle bir heykelin varlığından haberim oldu.Heykel sanatını eleştirecek kapasitede birikimim yok ,sadece gözüme güzel gelen ve benim estetik anlayışım ile paralel olan şeyleri severim.Bu ucube denen barış simgesi heykel (yıkıldı sanırım) kalıp kalıp beton dökülmüş yada Ytong marka hazır beton blokların üst üste dizilimi gibi durmuyor mu?
Ucube denmesine ,hakir görülmesine karşıyız da yıllar önce yapılan ,gerçekten insanı dönüp tekrar baktıran ve şehir veya ülke sembolü olan eserlerin yanında fazla basit değil mi?
İlk defa ucube mevzusunda böyle bir heykelin varlığından haberim oldu.Heykel sanatını eleştirecek kapasitede birikimim yok ,sadece gözüme güzel gelen ve benim estetik anlayışım ile paralel olan şeyleri severim.Bu ucube denen barış simgesi heykel (yıkıldı sanırım) kalıp kalıp beton dökülmüş yada Ytong marka hazır beton blokların üst üste dizilimi gibi durmuyor mu?
Ucube denmesine ,hakir görülmesine karşıyız da yıllar önce yapılan ,gerçekten insanı dönüp tekrar baktıran ve şehir veya ülke sembolü olan eserlerin yanında fazla basit değil mi?
Elbette, beğenmeyebilirsiniz, buna saygı duyarım, zevkler ve renkler (siz belirtince dikkat ettim, bu haliyle, açıkçası ben de pek beğenmedim🙄) ama adil olmalıyız, işte bunda bence olamaz...Buna ucube deyip (ki Kars'ta ne kadar heykel var bilemiyorum, yani manevi değer olarak daha değerli olmalı), Başkent'in göbeğine 20 tane Robot??? dikmek, bana gerçekten garip geliyor...😕İlk defa ucube mevzusunda böyle bir heykelin varlığından haberim oldu.Heykel sanatını eleştirecek kapasitede birikimim yok ,sadece gözüme güzel gelen ve benim estetik anlayışım ile paralel olan şeyleri severim.Bu ucube denen barış simgesi heykel (yıkıldı sanırım) kalıp kalıp beton dökülmüş yada Ytong marka hazır beton blokların üst üste dizilimi gibi durmuyor mu?
Sehir sembolu olan heykel Turkiye'de nerede var yahu Inegol'un girisinde catala batirilmis kofte heykeli mi, Ezine'nin dilimlenmis beyaz peynirden duraklari mi, valla bu onlara 1000 basar 🙂İlk defa ucube mevzusunda böyle bir heykelin varlığından haberim oldu.Heykel sanatını eleştirecek kapasitede birikimim yok ,sadece gözüme güzel gelen ve benim estetik anlayışım ile paralel olan şeyleri severim.Bu ucube denen barış simgesi heykel (yıkıldı sanırım) kalıp kalıp beton dökülmüş yada Ytong marka hazır beton blokların üst üste dizilimi gibi durmuyor mu?
Yok canim seninle alakali degil yazdiklarim zaten inegol ornegi falan uzun zamandir aklimda cevirdigim bir seydi. @teomen kardesim. Sen katalizor oldun icimizi doktuk ben yazmayayim diyordum ama orta saglam yerden geldi yani. Oradaki "sen" zamirinden ustune alinma lutfen.@OsmanBurak
Yazıda Türkiye'deki diğer emsallerine göre basit kalmış demedim ki "Şehir sembolü olan heykel Türkiye'de nerede var?" yanlış olmuş.Benim kastettiğim görsel güzellik ve estetik anlamında dünyada sembol olmuş,simge olmuş yapıtlardı.Bir sanatçının her eserini de aynı oranda sevmemiz mümkün değil sanırım.Benim bütün konuşmam bu eseri üzerine ki @devastator yapımının devamına müsade edilmediği bilgisini vermiş.
Bunun dışında ; @J-P nin söylediği şekilde bir genelleme yapmadım aslında.Benim bahsettiğim basitlik eserin içerdiği anlam üzerine değil.
"kalıp kalıp beton dökülmüş yada Ytong marka hazır beton blokların üst üste dizilimi gibi " demiştim.
@Grundar Sizin bahsettiğiniz , genel problemler silsilesi olduğu için bir başlarsak saçmalıkları saymaya günler sürecek bir bira patates muhabbeti çıkar ortaya 🙂
Heykelin yarim kaldigi dogru da bitince olusacak "kompozisyon" da buydu.İlk defa ucube mevzusunda böyle bir heykelin varlığından haberim oldu.Heykel sanatını eleştirecek kapasitede birikimim yok ,sadece gözüme güzel gelen ve benim estetik anlayışım ile paralel olan şeyleri severim.Bu ucube denen barış simgesi heykel (yıkıldı sanırım) kalıp kalıp beton dökülmüş yada Ytong marka hazır beton blokların üst üste dizilimi gibi durmuyor mu?
neden iki tane optimus prime var kiEvet sevgili forumdaşlarım. Şu an satışta olan plaklarımdan veya gitar parçalarından almayı düşününen ve Eryaman civarına gelemeyenler olursa akrabalarım aracılığıyla Ankamall kavşağında teslim edebilirim. Her zaman orada oluyorlar. Sorunuszca elden alışveriş yapabilirsiniz:
52463 eklentisini görüntüle