Merhabalar ben araştırdım ve 3 elektro gitar belirledim hangisini seçmem gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz

Merhabalar ben elektro gitara yeni başlayacağım ve başlangıç için elektro gitar almayı düşünüyorum bir kaç gitar belirledim ve seçeneklerimi sonuna kadar daralttım 3 gitara kadar düşürdüm hangisini almam gerektiği konusunda öneri verebilir misiniz

1. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...itar-hediye-kilifli-cok-acil-1210251018/detay

2. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...tleri-elektro-gitar-ltd-m-10-1194451706/detay

3. https://www.sahibinden.com/ilan/iki...yamaha-erg121c-elektro-gitar-1119078568/detay

Ne tür şarkılar sevdiğine bakar bu hsh,sss,ss,hs,hss,hh gibi manyetik kombinasyonları var onlardan seçersin zaten ama boşuna burda konu açmak yerine daha önce açanlardan da baksan iyi

Ne tür şarkılar sevdiğine bakar bu hsh,sss,ss,hs,hss,hh gibi manyetik kombinasyonları var onlardan seçersin zaten ama boşuna burda konu açmak yerine daha önce açanlardan da baksan iyi
Zaten baktım çoğu konuya ve bu 3 gitarı belirledim forumda geçmiş konulara bakmadan açmadım konuyu geçmiş konulara baktım ve fikir edinemedim ve bu 3 gitara kadar daralttım seçeneklerimi manyetikleri de belirleyip

Hocam bence de hangisi size uyuyorsa onu seçin. Zaten yapmanız gereken herşeyi yapmış, bakmanız gereken yerlere bakmışsınız. Bundan sonrası sizin zevkinize kalmış. Müzik hayatınızda başarılar dilerim🙂

Zaten baktım çoğu konuya ve bu 3 gitarı belirledim forumda geçmiş konulara bakmadan açmadım konuyu geçmiş konulara baktım ve fikir edinemedim ve bu 3 gitara kadar daralttım seçeneklerimi manyetikleri de belirleyip
Yeni başlamak isteyen biri için çok güzel araştırmışsınız, son 3 taneye indirmişsiniz. Bu gitarları bilmiyorum ama başlangıç için duyduğum gitarlar, şöyle bir baktım fiyatlar ve özellikle benzer hepsinin. Bu noktadan sonra gitarları görüp bir kusuru olup olmadığına ve rahatlığına bakmak kalmış, o konuda çevrenizde anlayan biri varsa yardım alsanız iyi olur.

Yalnız Ibanez Grg170Dx sıfır fiyatı da 11500 ve 6 taksit falan var amazonda, bana kalırsa aradaki farkı vermeye değebilir, normalde online sipariş önerilmez enstrümanlar için ama deneyip hoşuna gitmezse iade edebilirsin gibi bir avantajı var, sizin durum için mantıklı olabilir.

Kalite olarak bence en iyisi 2. sırada verilen LTD M-10. Ancak fiyatı yüksek biraz pazarlık edilmesi lazım; 6000-7000 TL bandında olabilir. Ayrıca yeni başlayacağınız için tremolo olmaması sizin için avantaj bence. Zira 1 numaralı Ibanez gitarda bulunan tremolo kötü bir tremolo; arada iyisi de çıkıyor ama genelde akort kaçırıyor, elektro gitarlar hakkında pek teknik bilgisi olmayanların sinirini bozar. 3. sıradaki Yamaha'nın da saptaki burguları çok kötü, alanlar genelde değiştiriyorlar. Bu da aynı Ibanez grg170'teki gibi akort sorununa yol açıyor.

Bu ucuz / başlangıç gitarlarda genelde kalite kontrol sorunu var; yani iş biraz da şansa kalıyor. İyisi de olur ama kötüsü yaygındır. Bu anlamda en iyisi bence LTD serilerine yönlenmek olur.

Kolay gelsin.

Kendi amfiniz varsa takıp alıp ona göre karar verin, uyumluluğu ve kulak zevki önemli bişi. Yurt dışında üçbeş alet gelir beğendiğinizi alır geri kalanını geri yollarsınız. Türkiye de malesef gözü kapalı almak zorunda kalıyoruz...

Tek tek modelleri inceleyemedim ama bence aşağıdaki özelliklere dikkat edebilirsin:

24 perdeli olsun

Gitar modeline göre internetten speclere bakarsan sap kısmı ince olsun (C veya D tipli, 1. ve 12. perdelerde 21 mm kalınlığı geçmeyen ve sap yarıçapı yüksek dolayısıyla klavyesi düz olsun) genel bilgi olarak Ibanez’ler ince oluyor, solo için shred gitarlarıdır. Fakat son zamanlarda ESP’nin LTD serisi ile Schecter marka gitarlar ince ve hybrid saplara yöneldi.

İlk gitar için sabit köprülü olsun (akort kaçırmama ve tel değiştirmede kolaylık sağlar)

Tek tek modelleri inceleyemedim ama bence aşağıdaki özelliklere dikkat edebilirsin:

24 perdeli olsun

Gitar modeline göre internetten speclere bakarsan sap kısmı ince olsun (C veya D tipli, 1. ve 12. perdelerde 21 mm kalınlığı geçmeyen ve sap yarıçapı yüksek dolayısıyla klavyesi düz olsun) genel bilgi olarak Ibanez’ler ince oluyor, solo için shred gitarlarıdır. Fakat son zamanlarda ESP’nin LTD serisi ile Schecter marka gitarlar ince ve hybrid saplara yöneldi.

İlk gitar için sabit köprülü olsun (akort kaçırmama ve tel değiştirmede kolaylık sağlar)
Adam yazmıyor bile troll bir konu açmış aklınca y**şak

Geri