Ben izledim amfiyi ve çok güzel bir amfi olmuş bana sorarsanız, ama güzel olduğu kadar da mark serisinden uzak bir amfi olmuş. Sistem çok ama çok farklı, Mark V istediğin her ama her tonu alabileceğin ve bunun için üzerindeki switchlerle oynayarak amfinin rectifierından tut classına kadar değiştirebileceğin bir amfi. Ama bu JP-IIC düz metal amfisi. Pazarlama stratejisi, Petrucci A.Ş. falan ama bir metalcinin bulabileceği en iyi amfilerden biri olduğunu düşünüyorum kesinlikle, sahne olsun stüdyo olsun. Hatta mesleğim müzik ve işim metal olsa ağzımın suyu akarak bakıyor olurdum şuanda amfiye.
Detaya gelecek olursak. IIC+ modelini aslen ünlü eden Dream Theater'ın albümlerinden önce, Metallica'nın Master of Puppets albümüdür. Metal dünyasındaki scooped mid soundunun altına imzası atılacak amfilerden biri olarak, birçok metal müzisyeni tarafından çokça kullanılmış, çok ünlü bir amfi. Ve Petrucci videoda bu amfisinin tamamen herşeyine kadar IIC+ olduğunu söylüyor, hatta ''IIC+ Reissue'' diyor. Ve üzerine bu kadar özellik konmuşken, orjinal Mark IIC+ soundunu koruyabiliyor, ya da şöyle diyelim, bu kadar özellikle beraber Mark IIC+ olabiliyor ise bu amfi, birçok metal müzisyeni bu amfiyi stüdyosunda biryere saklamak zorunda kalabilir 🙂
Amfi güzel amfi, ama çığır açan bir amfi değil. Bana kalırsa amfinin tek cümlelik özeti şudur: ''Çok güzel metal amfisi'' . Bir metal müzisyeni iseniz, low gain işlerde yüzünüz yoksa, iki tane high gain IIC+ kanalı olan bir amfi, bir metalhead daha fazla ne isteyebilir ki zaten ? İkisinin ayrı EQ'su ve Shred modu da bonus yanında.
Amfinin fark yaratacak iki özelliği var bana sorarsanız: Shred ve MIDI. Bunun dışında pek bir olayı yok. 345435. kez diyeyim, tam bir metalci amfisi, stüdyo ve sahne için çok iyi. Bunun dışında bu amfiyi diğer amfilerle karşılaştırmak yanlış bence. Çünkü hiç ama hiç alakası yok ne Mark serisi amfilerle ne Rectifier serisi amfilerle. Benim için Mesa'nın şampiyonu kesinlikle hala Mark V. Şunu da söylemek lazım, fiyatına değen bir amfi olacağını sanmıyorum, pazarlama stratejisi dolayısı ile zaten herkes hemfikirdir, ancak eşi benzeri yok sonuçta ve IIC+ gibi ise gerçekten, bu şişirilmiş fiyattan da baya satar.