MFÖ

mfö

şarkıları guzel. severek dinliom . ama canlı canlı programıydı galba orda dudydum grup dağılacakmış die dağılmasın bence öok guzel bir grup çünkü. 🙂

bu senin rock müzikten ne anladığına bağlı rock müzik jınjınjın değildir sadece mfö şu anda rockçı geçinen arabeskçi gençliğin yanında rockın babası sayılır

ya şaka gibisiniz yani konuşmak için mi konuşuyosunuz ben mi mfö ye haksızlık ettim ne dedim ki?onlar özellikle fuat bir ustad ama rock yapmıyolar ben bunu dile getiriyorum ya kalitelerine tek kelime sölemedim ama kusura bakmayın bu konuda tek doğru var mfö rockın kıyısından bile geçemez.

eengin demiş ki:
ya şaka gibisiniz yani konuşmak için mi konuşuyosunuz ben mi mfö ye haksızlık ettim ne dedim ki?onlar özellikle fuat bir ustad ama rock yapmıyolar ben bunu dile getiriyorum ya kalitelerine tek kelime sölemedim ama kusura bakmayın bu konuda tek doğru var mfö rockın kıyısından bile geçemez.

Başlığın Türk Rock bölümün de yer almasını istemiyorsan ve böyle bir düşünceyi savunuyorsan,düşünceni buraya yazmadan önce,Türkrock.Com hakkında bölümüne şikayet et yöneticiler başlığı müzik bölümüne taşırlar.. 😉
http://www.turkrock.com/ftopic33866-560.html

electricturk demiş ki:
pardon ama rock müzik yapmadıklarını nerden uydurdun.
Hayatında newwave diye bir tarz duydunmu hiç???
Piyasada rock yapıyorum diye geçinen Manga,Seksendört,Badem cart curt bir sürü gruptan çok daha rock müzik yaptıkları kesin.

MFÖ bence de rock kategorisinde yer almayı hak ediyor. Ama kavram kargaşasına da girmek istemiyorum.MFÖ nün yaptığı müziği bir kategoriye sokmak onlara yapılmış bir haksızlık bence...Bu konu daha öncede tartışılmış bu forumda ..Kimbilir daha kaç kez tartışılacak..

eengin demiş ki:
kavram kargaşası yok ya bu listedeki insanlara yazık ya mfö rock katagorisindeymiş alla alla ya

Listedeki insanlara yazık mı? MFÖ turk rock ının temel taşlarından biridir aslında.Bu listedeki bir çok insan daha müziğe başlamadan önce MFö rock müzik adına türkiye de bir şeyler yapmaya başlamıştı bile.Bir çok insana da yol açmışlardır. Pop ve arabesk dışında daha farklı tarzlarda (rock gibi)müzik yapılabileceğini ve bu müziklerin sevilebileceğini ispatlamışlardır.Bu tartışmanın çok gereksiz olduğu kesin.

MFÖ'nün rock olmadığını iddaa eden arkadaşa ilk önce rock müziğin başlangıcından beri genel ve türkiyedeki tarihini araştırıp iyice algılamasını ardından MFÖ nün 90'a kadar olan hatta buna M.V.A.B, agannaga rüşvet albümlerinide dahil ederek kayıtlarını bir şekilde edinip anlayarak ve üzerinde düşünerek dinlemesini tavsiyi ederim ... eğer cidden dediklerimi yaparsa fikrinin değişeceğini umarım ...

ama doğruya doğru, Son yıllarda özellikle MVAB'den sonra yaptıklarına baktığımızda her ne kadar kalitelerini kaybetmeselerde pop müzik yaptıklarını hatta daha farklı tarzlara kaydıklarınıda söyleyebiliriz ama başta belirttiğim üzere kaliteli işlerdir bunlarda günümüz piyasasına özellikle geçmişi kısa gruplara kuşbakışı bir göz attığımızda ... ayrıca konserlerinde zaten belli olan şey, rock müziği alasıyla icra edebildikleri ve bir tarza tutulup kalma olayını (söz ve müzik açısından) çoktan aştıklarıdır ...

yazdıklarım benim nacizane görüşümdür sadece; umarım açıklayıcı olmuştur yeterince ...

Kız cok güzel latif şirin hem kitap kurdu hem bir ahu
venüs mü desem afrodit mi eli yüzü düzgün bir içim su
elbetteki feminist bir kız metafiziğe de inanmakta
bir kusuru var yalnız kızın biraz entel takılmakta
optimis hem de pesimis biraz idealizmi de savunmakta
ali desidero aliii ali desidero

türkçe rock kısmında bence en çok mesaj alması gereken başlıktı ama neden böle olmuş neyse devam : )

Geri