Midi gitarlar hakkında

Eskiden midi gitarları sadece ruhsuz çok kötü kalitesiz sesler veren cihazlar zannederdim taa ki bu videoyu görene kadar bayağı güzel sesler alınabiliyor gibi.Gitar üzerinde hakimiyeti olan birisi için midi klavye almak yerine daha mantıklı olabilir gibime geliyor siz ne düşünüyorsunuz?

Gitarın yerini tutsun diye üretildiğini sanmıyorum. Herhalde stüdyoda falan kullanmak için üretilmiştir.

Adrian Belew yıllardır kullanıyor ama ona müstahak.

ilk defa böylesine bir midi gitar gördüm bu da baya güzelmiş bence de gitarın yerini tutmaz ama güzel işler çıkarma potansiyeli var gibi belki gelecekte daha popüler olur

Güncel modellerinin hepsine baktım maalesef tatmin edici bir ses elde etmek mümkün değil. Bu videodaki 2011 senesinden gibi görünüyor. Bu modeli görmemiştim ama zaten klavyenin kendisinde tel olmayan modeller zaten oyuncak gibi.

Şimdi normal bir midi klavyede tuşe hassasiyeti ve expressive dedikleri aktarım da gerekiyor. Midi ve mpe sinyali olarak iki farklı cihaz ya da ikisinin aynı cihazda toplandığı midi klavyeler bakabilirsiniz. Bunlarla bile bir enstrümana hakimiyet hissi ancak taklit edilebiliyor.

Sadece oyuncak gibi tek tek tuşlara basak maalesef bir sonuç elde edilemez. Keşke bu kadar pratik bir enstrüman icat etseler, sırf üşengeçlikten gitarı elime almak bile zor geliyor, midi klavye çalıyorum.

Tamamen kablosuz, oturduğumuz yerden çalınabilecek ve titreşen teli modelleyen gerçek bir midi gitar henüz yok, öyle bir şey göremedim.

Normal gitarın seslerini midiye çeviren tarzda gitarlar var, onlara da midi gitar diyorlar ama o kadar iyi değil.

Midi gitarlar bir gitarın yerini elbette tutmuyor ancak arada eğlenmek için kullanılabilir bir gitarist oyuncağı gibi duruyor belki ev stüdyolarında da kullanılabilir ufak işler için

Mesela şu aletin nota dizilimi gitar gibi, dokunmatik yüzeyleri mpe destekli, gitar gibi kucağa alınıp çalınamaz ama midi gitar yerine her türlü çok daha becerikli ve gerçekten enstrüman çalma hissi veren bir midi aleti:

Mesela şu aletin nota dizilimi gitar gibi, dokunmatik yüzeyleri mpe destekli, gitar gibi kucağa alınıp çalınamaz ama midi gitar yerine her türlü çok daha becerikli ve gerçekten enstrüman çalma hissi veren bir midi aleti:

Bu da güzelmiş hocam bir de şöyle bir enstrümanı gördüm ilk kez baya güzel duruyor midi gitardan farklı olarak bu enstrümanda bazı teknikler mümkün gibi duruyor bu da çok ilgimi çekti

Son düzenleme:
Bu da güzelmiş hocam bir de şöyle bir enstrümanı gördüm ilk kez baya güzel duruyor midi gitardan farklı olarak bu enstrümanfa bazı teknikler mümkün gibi duruyor bu da çok ilgimi çekti

İlk kez gördüm bunu gerçekten harika. Hem ses hem çalım harika, ritim meselesi biraz zor olabilir ama kimin aklına geldiyse güzel bir enstrüman.

Biraz araştırdım, midi değilmiş. Gerçek teller ve manyetikle sesi alıyorlarmış, zaten sesi elektro gitarı andırıyor, tuş gibi renkleri tek tek ne amaçla yapmışlar bilemiyorum ama youtube'da her türden müzik için örneği var.

İlk kez gördüm bunu gerçekten harika. Hem ses hem çalım harika, ritim meselesi biraz zor olabilir ama kimin aklına geldiyse güzel bir enstrüman.

Biraz araştırdım, midi değilmiş. Gerçek teller ve manyetikle sesi alıyorlarmış, zaten sesi elektro gitarı andırıyor, tuş gibi renkleri tek tek ne amaçla yapmışlar bilemiyorum ama youtube'da her türden müzik için örneği var.
Evet midi değil ama bayağı farklı duruyor çok hoşuma gitti umarım kısa zamanda daha fazla tanınır ve piyasaya sürülür çünkü bayağı eğlenceli duruyor

Geri