Midi klavye ve daw bağıntısı

Selamlar, arturia midi klavye kullanıyorum. Ses kartı da var fakat sanırım bunu daw üzerinden bağdaştırıyoruz.
Benim sorum şu;
Önereceğiniz bir daw programı ile midi klavye öğrenmek istiyorum. Çeşitli altyapıları sağlamak ve melodi üretmek için kullanacağım. Tutorial/Eğitim videosu kesinlikle gerekiyor çünkü daw konusunda çok sıfırım asıl amacım midi klavyeyi daw ile kullanmayı öğrenmek. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

Kullandığınız stüdyo programınız ile alakalı bir durum. Hangisini kullanıyorsanız onun eğitim vidyolarından ilgili konuları bulacaksınız. Stüdyo programınız yoksa amacınıza uygun olana siz karar vereceksiniz...

Yıllardır derdimi anlatacak kadar daw biliyorum. İlk tercihim cubase'di, onu da bilinçli şekilde değil, stüdyoda gördüğüm için tercih etmiştim. Genelde benzer mantıkta çalışıyorlar. Herkes studio one öneriyor, cubase kadar pratik deniyor, çalışması kolay deniyor, aynı ekibin işiymiş galiba.

Mac'de yaptığım çalışmalar için en mantıklısı reaper oldu ama düzgün çalıştırana kadar birkaç hafta uğraştım diyebilirim. Tüm ayarları kullanıcı dostu hale getirmek zor.

Özetle biraz meraklıysanız, bilgisayar programlarından biraz anlıyorsanız daw'ı kurcalayarak çözebilirsiniz ya da karşılaştığınız sorunları sadece youtube'a yazarak bile ilerlemeniz mümkün, öyle tam teşekküllü bir eğitim videosu olayına o kadar da gerek yok (bence).

Yine de tavsiye etmem gerekirse reaper diyorum ve şu arkadaş gerçekten mevzuya hakim:

Geri