Bu filmi izleyen var mı?.Ben bu filmi izledikten sonra çok etkilendim.Muhteşem bir filmdi fakat Türkiye'yi öyle bi göstermişlerdi ki İran'dan beter.Bill Hayes'in gerçek öyküsünü anlatan film.Ben bu filmi izledikten sonra Türkiye'den korktum yaşadığım yerden korktum kim bilir Avrupalılar ve Amerikalılr bu filmi izledikten sonra Türkiye Hakkında ne düşünmüştür.Film 1978 yapımı öyle bir Türkiye imajı çizmişlerki sokaktaki kadınların tamamı çarşaflı,ve bitmek bilmeyen işkencelerin yapıldığı ,çok pis bakımsız hapisanelerin olduğu Adaletsiz bir ülke olarak göstermişler.Ne kadar bu filme itiraz etsekte bence filmin büyük bir bölümü gerçeğe dayalı.Yılmaz Güney'in Duvar filmi ile kıyasladığımızda Bu film hiç bişey Duvar filmi 100 kat daha acımasız daha kötü bir Türkiye imajı çizen bir film.Filmde birde adama 3,5 yıl hapis cezsı veriyorlar,3,5 yıl hapis yattıktan sonra özgür olacağını sanıp sevinçten uçarken duruşmaya çağırıp hakısız yere 30 yıl hapis cezsı veriyorlar.İşte Daha sonra adam yargıça şöyle diyor .Bir domuz milleti olarak domuzları yememeniz ne kadar ilginç.Ülkenizden, insanınınzdan herşeyinizden nefret ediyorum.Sizler domuzsunuz hepiniz domusunuz.Ülkenizdeki tüm kızları s***yim diye bir laf ediyor bir orda canım sıkıldı.Ama film gerçekten harikaydı keşke Türkiye'de değilde başka bir ülkede geçseydi bu olay ozaman filmi daha da büyük bir zevkle izlerdim.Ne yapıp edin ve bu filmi izleyin derim ben