Portnoy başından beri fazlasıyla Neil Peart takıntılı idi ve bence o takıntıyı aşamadı. O da köşeli ve mekanik çalma saplantısının ötesine geçemedi.
Bence portnoyu portnoy yapan da bu. Yes, Pink Floyd,Rush meets metallica& pantera.
Teknikle gücün, sertliğin iyi bir kombinasyonu.
Progresif rock için konuşursam eğer, bir funk şarkıdan beklediğim groove bateriyi zaten prog rocktan beklemem saçma olur. Kotzenin o şarkıda bateriyi Atma Anur çalmış. Jason beckerin albümlerinde de çalıyordu diye hatırlıyorum. Bu adam da ne çalarsa çalsın groove katar mesela. İyi bir metal davulcusu değil. Jason becker arkada yardırırken adam upbeat hihat disko ritmi atıyor.
Muhtemelen ikisi de birbirinin tarzında iyi değiller.
Kotzenin de fingerpick blues ayaklarından nefret ederim mesela. 90daki virtüöz kafasını devam ettirmiş olsa bence kendisi için daha iyi olurdu.
Portnoyun , peart’a bakışını hiç saplantı diye yorumlamamıştım. Çünkü rush coverı bile yapsa olduğu gibi çalmıyor. Ama illa kompleksli diye yorumlayacak olursam şuan Petrucci daha kompleksli diye düşünüyorum. Notalar eskiye göre daha çok beate vuruyor, solodan daha çok metronomla picking alıştırması gibi duyuluyor. Matematiksel sololar…
Özellikle son Lte3 ve Terminal velocity albümleri bu matematik yüzünden en sevmediğim petrucci ürünleri. Veya bunun nedeni 1990lar fusion jazzer lydian cumhurbaşkanı başbakan genel kurmay petrucci özlemimden dolayı ona duyduğum öfkenin bir sonucu da olabilir.
Ha bir de şu var. Groove, metal, rock, prog, jazz herşeyi çalmasını bekleyebileceğim tek bir baterist tanıyorum o da Simon Philips.