@forbidden_city teşekkür ederim cevap için. Kayıt gibi durumlar çok sonraki aşamalar. Ama tavsiyeniz benim için değerli
Ses kartı kullandığınız takdirde kayıt yapmasanız dahi ;
a-Bilgisayarınız; sizin kullanacağınız external ses kartını , kendi ses kartı yerine göreceği için , bilgisayarınızdaki amplitube vb. proğramları dışarıya ses gitmeden , ses kartınızın headphone çıkışından kulaklık ile duyabilirsiniz ,
b-Aynı anda iki gitarı ses kartının enstrüman input'larından girerek eş zamanlı müzik yapabilirsiniz. Gitarlarınızı da tabii ki kulaklık çıkışından duyacaksınız.
Sonuçta dışarıdan duyulan ses , kulaklıklarınızdan dış ortama kaçan ses kadar olacaktır.
Bunun için size ; iki enstrüman girişi ve iki kulaklık çıkışı olan bir ses kartı gerekir.
Bütçeniz konusunda herhangi bir fikir sahibi olmadan , bu özelliklere uygun olarak size önerebileceğim kartlardan biri SPL Crimson'dır. Yeni çıkmış , pre-amp ve konvertör kalitesi fiatının çok üzerinde olan , çok güzel bir cihazdır. Henüz yeni çıktığı için maalesef bilinmiyor. Eğer bütçenize uygunsa bu kartı şiddetle tavsiye ederim. Ben oğluma aldım ve kendisi cihazdan gayet memnun. (Daha önce Roland UA-25 EX kullanıyor idi.)