arkadaşar cube 30 hakkında ne bilirsiniz?
emirizmir demiş ki:Vox ad5
http://www.youtube.com/watch?v=fE32cmJ401I&feature=related
Bu elaman araya başka pedal koymuş mudur?
Mikrofon arkadaki baba amfilerden birine gidiyor olabilir mi?
Microcube un sesi beni tatmin etmiyor.Şu klipteki sesleri birebir alabiliyorsak başka bir pedal vs cihaza gerek yok.
Bana microdan daha az ses çıkışı lazım.Gitarın tellerine vurduğumda gitarın sesi amfiyi bastırmayacak.Fakat yan odadaki uyuyan birisde rahatsız olmayacak.
Birde fender mini twin var.O bol bulunuyor maşallah.
Orange mini yi zaten bulmak imkansız.Vox da bulunmuyor piyasada.
Aynı Ht-5rh'yi tam 10 yıldır ite kaka kullandım, halen de ayda yılda bir kullanıyorum evde. Hani, tümden dijitale geçene kadar hiç ekmeğini yemedim, kayıt mayıt kullanmadım dersem haksızlık ve yalan olur. Fakat katılmadan da edemiyorum, bu devrin aletleri değil artık bunlar bence de. Yine de düşen epey olacaktır, yalan söylemeyeyim ben de ilk bakışta "enee negzel" dedim.Blackstar HT-1 ve HT-5 ile ben de benzer şekilde şaşırmıştım. Paran varsa hoş bir eğlence bu tip "mini" lambalı amfiler hatta "lambalı" onu da tırnak içine alayım. Makul fiyata varsa alınır eğleşilir ama aslının yerini tutmaz. Katana Mini gibi şeyler sadece boyutuyla bir anlam ifade ederken bu tip mini kafalar tam iki ara bir dere kime ne fayda dedirtiyor bana da. EVH'ler çok bir başka duruyor ama mesela Orange'ın da lunchbox'larını sevemedim bir türlü.
Evet yahu gördüm bogner extacy'i de. Bunları hep aynı firma mı yapıyor markalara nedir anlamadım, bütün çirkinliğiyle tasarım ve özellik kıtlığı aynı hepsinde. Muhtemelen piyasada kabul görmüş ne marka/model varsa hepsine bir "mini" tasarlama işine girmişler, çok vahim.
Benim o ikisiyle tek ortak noktam homo sapiens olmamız, ikinci bir şey sayamam .... o yüzden AZ tuzağına düşmedim 🙂 ... ha bir de TQ gözlüklü, oradan şansım var.Tom Quayle ile, Martin Miller ile bir "ortak noktam" daha olacak. Bugün Ibanez AZ ile aynı muhabbet söz konusu
İlginç olan şey, adı geçen firmaların "butik" olması. Sanırım maddi olarak zordalar, başka bir şey düşünemiyorum. Bir MESA mesela, bu toplara girmiyor. Ama Diezel, Friedman... Yuh yani. Rüyamda görsem inanmazdım. Tümüyle solid state oyuncaklar yapmışlar. Yazıklar olsun.Ticari.
Zamanında verdiler cayır cayır legato/fusion çalan adamların eline Suhr'ları, insanlar bu gitarları o kabiliyetlerle özdeşleştirdi, alınca ben de olurum sandı. Düşünsenize, 3000 küsür usd vereceğim ve Tom Quayle ile, Martin Miller ile bir "ortak noktam" daha olacak. Bugün Ibanez AZ ile aynı muhabbet söz konusu, yakında PRS Silver Sky.
Akıllının birisi de (mecazen değil, hakikaten akıllı) bunu amfi işine de uygulasak ya demiş. İçinde Bogner, Friedman, Diezel, Axe, Kemper geçen youtube mamülleri like'a boğuluyor, binlerce izleniyor, e bir tane de ben alırsam beni de izlerler likelar'lar herhalde diye düşünenin sayısı hiç ama hiç de az değildir eminim.