Fyz19 demiş ki:Slaytanic demiş ki:ben önemsiz derken sabiilikteki kadar önemli olmadığını kastettim. bu böyle. kimse neden secde ettiğini sorgulamaz, namazın bir gerekliliği olarak icra eder sadece.
artı sabiilik en eski dindir derken yanlış anlaşılma olmuş veya çarpıtılmak istenmiş, ben oradaki kastım sabiiliğin en eski "kitaplı" din olduğudur. kuranda böyle geçer ayetleri de tekrar bulur yazarım. bu dinin peygamberi ise büyük olasılıkla ibrahim peygamberdir, çünkü kuranda onunda tıpkı sabiiler gibi güneşe aya ve yıldızlara taptığı anlatılır. ayrıca kabe de eski bir sabii tapınağıydı (kabeden başka 6 tapıkları daha vardı) eğer araplara islamiyet öncesinde putataparlığın ve sabiiliğin nasıl geldiğini araştırırsanız ne olduğunu daha net anlarsınız. o toplumların da aslında kuranın getirdiği sözde "yeniliklere" ne kadar alışık olduklarını görürsünüz.
Slaytanic
İbrahim peygambern inançları hakkında çok bilgim yok ancak Kur an da bizlere bildirilen onun mümin olduğudur..
Şuda bana biraz ilginç geldi..
Meksika dinlerinin müslümanlığa benzerliği..
Orta Amerika diye bir yerin ortadoğuda var olduğu bile bilinmezken,yada Meksika daki yaşayan halkların ortadoğudan bile haberi yokken nasıl olurda inançları birbirlerine benzer..
İkincisi de benim çıkardığım sonuc şu..seninkinin tam tersine..
İlkel olduğunu düşündüğümüz en eski dinlerde bile müslümanlığın izlerinin var olması o dinlerin kendilerinden önce gelen ilahi dinlerden bir şekilde etkilenmeleridir..Son din olan İslam ile ilk ilahi dinler arasında bir çok din
ilk ilahi dinlerden etkilenmiş ve onların izlerini taşımaktadır..
Bence bu dinler kendilerinden önce gelen ve temelinde Allah ın ayetleri olan dinlerden etkilenerek sonradan bozulmaya başlamışlar..Bu sadece benim bir düşüncem..
yahu pes, gerçekten pes. yani bu kadar zorlama açıklamalar, hiçbir kaynak yok, resmen paçayı kurtarma amaçlı. böyle bir yorum yapıldıktan sonra her yorum yapılabilir ben bunu anladım. neden kuranın 1500 yıldır tartışılıp bir türlü mutabakata varılamadığını da şimdi daha net gördüm ve daha 1500 yıl tartışılacağını ve bir sonuca ulaşılamayacağını anladım.
önceki sayfada tahsin mayatepek'in 1937de atatürke hazırladığı raporun girişini yazdım. ayrıca kaynağını da verdim.
cesaretiniz varsa gidin cumhurbaşkanlığı arşivinden bu raporu bulup okuyun.
niye cesaret dedim çünkü ben okurken resmen korktum.
"yerli kabilelerin ayinlerine katıldıktan sonra tüm bu inançların ortak bir gök dininden müslümanlığa geçtiğine şüphem kalmamıştır"
atatürkten büyük övgü alan bu rapor benim bildiğim hiçbir yerde yayınlanmadı.
zaten bu tarihten sonra islam için atatürkün "arabın dini" demesi tesadüf değildir.
raporda ayrıca nasıl olup da bu inançların tek bir kaynaktan çıkarak tüm dünyaya yayıldığı da anlatılıyor. bulun okuyun yaa kayıt numarası: A:IV-17-d,d:71,f:31-40