Anlaşılmicak bişey yokki.Hallettim buarada olayı.Bağlantıdan dolayı idi dediğim gibi.
Ses kartının tape out'u ile mixer'in in'i birbirine bağlı.
Ses kartının in'i ile mixer'in tape in'i birbirine bağlı.
Bu sekilde arada bi döngü var.Mixer'in main out'unada monitörler bağlı.
Bi sinyal yolluyosun mixerden,bu sinyal tape out'tan ses kartına geliyo,aynı sinyal ses kartından çıkıp tekrar mixer'e giriyo ve main out'tan çıkıyo.Ama problem şuyduki,ses kartına gidip geri gelen sinyal main outtan çıktığı gibi tape out'tanda çıktığı için tekrar tekrar ses kartına gidip geliyodu.Yani Feedback bi nevi.Tabiki ses dönmüyo çünkü ses kartının ayarlarından bunu ayarlayabiliyoruz,dönmemesi için yani.
Nasıl kaydediyo onuda anlatıyım,bi kayıt yaptık farzedelim.Sadece davulları çaldık.2. kayıda girdiğimizde davullarıda duymak isteyince ses kartından mixere davullarıda yolluyodu,e mixere gelen ses tape outtan çıkıp ses kartına gelince tekrar,davullarıda tekrar kaydediyodu doğal olarak.2. kaydı ister yap ister yapma,önceden ne yaptıysan yeni kayıt yaptığında sinyal döndüğü için kaydediyodu yani nevar ne yok.
Bende şöyle bi çare buldum;
Bağlantı sistemini hiç bozmadım;Tape to Mix diye bi button var.Bu button'a basılı olursa,tape in'e gelen sinyali main mix'e yani main out'a veriyo.Yoksa ses duyamıyosun doğal olarak bilgisayardan.Ama tape out mixerden gelen sinyali ses kartına yolluyo.Tape to Mix desekte demesekte ses kartına sinyal gidiyo yani kayıt yapabiliyorum,2. kayıdı yaparkende önceki kayıt main mixte olmadığı için ses kartına geri gelmiyo böylece ilk kaydettiğim herhangi bişeyi kaydetmeden kayıt yapıyorum.Anlaşılmadık tek nokta,2. kayıtı yaparken ilkini nasıl duyduğum,yine bi button imdada yetişiyo,Tape to CTRL Room/Phones tuşu ile,ilk çaldığım herşeyi kulaklıktan duyup,diğer hoparlörlerdende kendimi duyuyorum.
Biraz karışık ama ilerde birine lazım olursa belki işe yarar diye anlattım.