Mooer GE1000 vs Headrush Flex Prime

Herkese selamlar,

Bugüne kadar sadece Boss prosesörlerini kullanmış bir insan olarak farklı markalara yelken açma vakti gelmiş gibi hissediyorum. 🙂

Bu iki cihazı da denemiş ya da halihazırda kullanan var mı? Cihazınızdan memnun musunuz?

Açıkçası ben bu ton yazmadır capture etmedir IR yüklemedir vb. işlerde pek yokum. Gitarı + prosesör + frfr bağlantısını yapıp olabilecek en hızlı sürede iyi bir ton elde edip çalma derdindeyim. 🙂 Ekseriyetle frfr ile ses alıyorum, bazen de stüdyoda returnden lambalı + kabin bağlantısı ile bağlanıyorum.

Şimdiden teşekkürler!

İkisini de kullandım, ikisi de gayet iyi. Her şekilde kafandaki işi görür.
Bildiğim kadarıyla son firmware ile ikisi de Nam A2 yükleyebiliyor hatta.
Birini ön plana çıkarmam zor ama illa seç dersen ekranı ve ikonları filan Headrush'ın daha sevimli. Mooer telefondan app kullanıyor gibi, headrush görseli olarak daha eğlenceli - amfiler kabinler gerçek şekli gibi ... onun dışında çok yakın cihazlar.
Sadece ekranlar nispeten küçük.. Mooer'de sorun yaşamadım ama headrush bana hele de öyle ikonlu filan olunca biraz sıkış tıkış geldi ama gerekirse tablet veya bilgisayardan da yönetebilirsin. Belki Flex öncesi dana boyutlu CORE kullandığım için yadırgadım.
Forumda GE 1000 Li ilanım var satılık, sıfırına çok para gömmeden deneyeyim dersen ...

Hocam cevap için çok teşekkürler. Muhtemelen taksitle almam gerekecek ama yine de ilanlarınıza baktım, GS1000 gördüm, GE1000 bulamadım. 😅

Aslında temel sorunum şu: Boss Gx1 kullanıyorum. Evde çok memnun olsam da stüdyoda aradığımı bulamıyorum bir türlü. Headrush frfr'ye bağlıyorum ama ses hep diğer arkadaşların ses seviyelerinin altında kalıyor. Sebebini bir türlü çözemedim. En son kafa + kabin lambalı amfilere return girişinden bağlandım ama yine kötü bir sonuç çıktı ortaya. Biraz araştırdığımda gx1'in böyle bağlantılarda biraz zayıf kaldığını gördüm ama ne derece doğrudur bilmiyorum.

Siz frfr ile ya da stüdyo ortamında kullanma şansı bulmuş muydunuz bu cihazları?

haa ben GS diye okudum ama çok yakın cihazlar zaten... 🙂

evde headrush FRFR108 ve/veya monitörler kullandım... ikisi de canavar ... boss pedalları severim ama prosesörlerine hiç ısınamadım nedense

forumda epey headrush meraklısı var, ilgili bir sürü tartışma başlığı da var, onları da karıştır fikir verir... dediğim gibi ikisi de iyi ama ibre bu forumda biraz daha headrush'a kayar sanki 😉

Headrush frfr'ye bağlıyorum ama ses hep diğer arkadaşların ses seviyelerinin altında kalıyor. Sebebini bir türlü çözemedim
Stüdyada denemedim ama Headrush'ta rigin ana input ve output seviyelerinin yanı sıra rigdeki pedalboarda eklenen öğelerin input-output düzeylerini dahi ayrı ayrı ayarlayabilme(örneğin pedal-amfi-kabin vb herşey için ayrı ayrı girip ayarlamak gerekebilir) imkanı geçen yılki bir güncelleme ile gelmişti. Hatta amfilerde ayrıca Out level ayarı da var. Yani istediğiniz bir tonu yakaladınız ama ekiple çalarken sizi bastırıyorsa ve sizde o tondan ödün vermek istemiyorsanız out levelle tonu koruyup desibeli yükseltebilirsiniz. Headrushta sesle ilgili sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ama dediğim gibi şahsen stüdyoda denemedim.

Stüdyada denemedim ama Headrush'ta rigin ana input ve output seviyelerinin yanı sıra rigdeki pedalboarda eklenen öğelerin input-output düzeylerini dahi ayrı ayrı ayarlayabilme(örneğin pedal-amfi-kabin vb herşey için ayrı ayrı girip ayarlamak gerekebilir) imkanı geçen yılki bir güncelleme ile gelmişti. Hatta amfilerde ayrıca Out level ayarı da var. Yani istediğiniz bir tonu yakaladınız ama ekiple çalarken sizi bastırıyorsa ve sizde o tondan ödün vermek istemiyorsanız out levelle tonu koruyup desibeli yükseltebilirsiniz. Headrushta sesle ilgili sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ama dediğim gibi şahsen stüdyoda denemedim.
Hocam aslında bahsettiğim boss gx1'de de benzer şekilde ayarlar var. Ama hem prosesör çıkışını hem de frfr çıkışını %100 yapsam dahi stüdyo genelinin altında kalıyor. Ben de teknik bilgi yetersizliğimden ötürü doğrudan prosesörü suçluyorum. 😅

Geri