İsmi lazım değil Kenan isimli bir arkadaşım vardı, şimdi nargile içiyordur muhtemelen, '
her şey bir eq değil midir abi' derdi.
Evet eq her şey ama bir grafik ekolayzır ya da parametric eq ile her sound'a ulaşmak elbette mümkün değil
🙂 Bunca pahalı ekipmanın varlığı zaten yeterli sayılır. Preamp ise hiç ama hiç küçümsenmemesi gereken değişiklikler yapar, tondaki en büyük etmendir bana göre. Eq açısından filtreliyor başka bir şey yok kısmı biraz küçümsüyor gibi durmuş, yanlış anlaşılma olsun istemem.
Preamp katı görevi görecek şekilde sinyali değiştiriyorsa o pedalı tekrar preamp'ten geçirmek -input'tan girmek- sinyali boğar. Ayrıca seçilebiliyorsa (Amt pedallarında vardı, ismi lazım değil bazı yerli yapım başka markalarda da vardır belki
😛) o zaman sorun yok. Ha yine de 2 preamp'ten geçmiş sesi beğenebilirsiniz, ama diğerini bence daha çok seversiniz. Net gelmeyen bir ses istiyorsanız da sevebilirsiniz tabii ne diyeyim
🙂
Bir de off axis ile on axis ayarı arasındaki farkı eq ile epey bir eşitleyebiliriz ama hiç iş bilmeyen adam için şahane seçenekler.
Teoride bildiğim kadarıyla preamp aslında kazançla ilgili. Yani bir taraftan şekillendirme (eq) mevzusu var bir taraftan da gain (distortion olarak düşünmeyelim) mevzusu. Onun için aslında volume namına boost yapan pedallar da bir nevi preamp (distortion pedalları, overdrive pedalları, boosterlar vs.). Hatta BB Preamp'in bildiğimiz anlamda preamp ile bir ilgisi olmamasına rağmen ismi belki de buradan geliyordur.
Ancak bildiğimiz preamp için konuşacak olursak, DS-1'den preamp olmaz
😀
Onu anca EMM tonu almak için kullanabilirsiniz. Hatta kabin bile olmasın. Direkt gitar- Ds-1 - mixer - hoparlör sıralaması olsun. İşte EMM tonu. @Onur Yahya Öner
@cenkcakmakci
Neyse takılmayacağım diye söz verdim ama tutamadım, kusura bakmadığın için teşekkürler kanka
🙂 "Gerçek hayatta hepimizin bir mizah anlayışı var, bunlar üstümüze yapışıyor" sen de biliyorsun ki.