Bazen müzik mi yoksa modacılık mı yapıldığına karar veremiyorum. T-shirt'ü anlarım, hadi şort da olsun ama bere falan...
Dimmu olma yolunda atılan adımlar bunlar. yakında mayo, daha sonra da iç çamaşırı takımı da çıkarabilirsiniz 🙂
Ayrıca bu tip şeyleri hayranlar kendileri tasarlar ve o tasarlanan şeyler kişiye özel olur. Ben bir grubu çok seviyorsam, beresine logomu kendim yaparım. Bi konserine gidince de millet "vaay ne kadar orjinal" der. Ama herkesin kafasında takım tutar gibi logo olsa biraz komik olur.
Özetin özeti; bu tip şeyler grubu müzikten uzaklaştırır. Nasıl uzaklaştırır? Metallica şu an albüm satışından çok sitelerindeki kılık kıyafet, yemek takımları, oyuncaklardan para kazanıyordur.
Bu reklamda gördüğüm şey yanlış şeylerin öne çıkması. Ben bu reklamı görünce, resimdekilerin gruptan olduğunu anlamam. Çünkü biri önde diğerleri arkada olunca heralde değişik açılardan kıyafetleri gösteriyorlar derim. Grubun adı yukarda olur, altında elemanlar olur. Onların altında açıklamalar olur. Derseniz alt tarafta yazı kalabalığı olur, o zaman yazının fontuyla oynanır. Ayrıca rengarenk yazılar yerine siyah ve beyaz ağırlıklı olmasını tercih ederdim.
Bu kadar eleştiri niye? Ortada harcanan emek ve zaman var. Fakat millete ciddi gelmiyor. Bunun sebebi bu tip ufak şeyler. Bu işi abartan Dimmu'ya bakıyoruz. Adamların bu pazarlamarında resimleri bile yok. Çünkü adam albümün resmini çekmiş, yanında verilenlerin resmini çekmiş afişi öyle hazırlamış. Açıklama bile yok zati resimde var herşey.