Müjde! "Hangi Gitarı Almalıyım?" Derdine Son Gitar APP Uygulamamız Hakkında

Merhaba abilerim kardeşlerim.

Forumda her gün hangi gitarı almam gerekiyor öneriri misiniz xxxx bütçem var kafam karışık vs vs diye başlıklar açılıyor malum. Biz de bundan dem alarak arkadaşım ile beraber bir uygulama yapmaya karar verdik. Elimizde hayvan gibi bir gitarlara ait binlerce database mevcut, çokça biriktirdik. Peki bu uygulama nasıl olacak?

Uygulama öncelikle müzik türlerinize, grup seçimlerinize, bütçenize göre bir kategori belirleyip bu kategori sonucunda size gitar modeli önerisi ve o gitar hakkında bilgiler sunacak. Aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere bu tarzda seçimleriniz söz konusu olacak. Bu uygulamayı aslında ilk önce global pazara yapıyoruz, sonrasında da Türkçe içerikler de olacak.

WhatsApp Image 2025-02-07 at 12.48.01.webp

Yukarıdaki yerden bütçenize, müzik türünüze göre en uygun olan gitar marka ve modellerinden yurtdışı ve yurtiçi fiyatına, ürünün özelliklerine, iki gitar arasındaki karşılaştırmaya kadar tüm detayları bulabileceksiniz.

WhatsApp Image 2025-02-06 at 13.13.48.webp
WhatsApp Image 2025-02-07 at 13.08.47.webp

Yukarıda da kısa bilgiler olacak. Gitarın konfigürasyonları, müzik türü üretim yeri ve yandaki gibi specleri yer alacak. Burada asıl amaç gitar önerisinde bulunmak. Yani siz oraya belirli bir tutar girdiğiniz zaman sonra sizi müzik türünüze vs yönlendirecek ve size en uygun gitar modellerini sıralayacak. Bunlar yeni başlayan arkadaşlar için çok faydalı olacak diye düşünüyorum ama bunun dışında yeni gitar haberleri, bundan sonra da gitar pedallarının tanıtımları, pedal seçimi vs vs diye büyütmeyi planlıyoruz. Belki de bu uygulama dünyada ilk olacak ondan emin değilim ama Türkiye' de tek olacağı kesin. 🙂

Sizin düşünceleriniz ve fikirleriniz nedir tam olarak? Şu da olsun dediğiniz ne var merak ediyorum.

Teşekkürler.

Forumda her gün hangi gitarı almam gerekiyor öneriri misiniz xxxx bütçem var kafam karışık vs vs diye başlıklar açılıyor malum. Biz de bundan dem alarak arkadaşım ile beraber bir uygulama yapmaya karar verdik. Elimizde hayvan gibi bir gitarlara ait binlerce database mevcut, çokça biriktirdik. Peki bu uygulama nasıl olacak?

Uygulama öncelikle müzik türlerinize, grup seçimlerinize, bütçenize göre bir kategori belirleyip bu kategori sonucunda size gitar modeli önerisi ve o gitar hakkında bilgiler sunacak. Aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere bu tarzda seçimleriniz söz konusu olacak. Bu uygulamayı aslında ilk önce global pazara yapıyoruz, sonrasında da Türkçe içerikler de olacak.

176570 eklentisini görüntüle

Yukarıdaki yerden bütçenize, müzik türünüze göre en uygun olan gitar marka ve modellerinden yurtdışı ve yurtiçi fiyatına, ürünün özelliklerine, iki gitar arasındaki karşılaştırmaya kadar tüm detayları bulabileceksiniz.

176571 eklentisini görüntüle 176572 eklentisini görüntüle

Yukarıda da kısa bilgiler olacak. Gitarın konfigürasyonları, müzik türü üretim yeri ve yandaki gibi specleri yer alacak. Burada asıl amaç gitar önerisinde bulunmak. Yani siz oraya belirli bir tutar girdiğiniz zaman sonra sizi müzik türünüze vs yönlendirecek ve size en uygun gitar modellerini sıralayacak. Bunlar yeni başlayan arkadaşlar için çok faydalı olacak diye düşünüyorum ama bunun dışında yeni gitar haberleri, bundan sonra da gitar pedallarının tanıtımları, pedal seçimi vs vs diye büyütmeyi planlıyoruz. Belki de bu uygulama dünyada ilk olacak ondan emin değilim ama Türkiye' de tek olacağı kesin. 🙂

Sizin düşünceleriniz ve fikirleriniz nedir tam olarak? Şu da olsun dediğiniz ne var merak ediyorum.

Teşekkürler.
Valla bravo. Budur. Karşılanmamış ihtiyaç tespit edilmiş; buna göre ürün-hizmet geliştirilmiş.
Eğer bir de üzerine "Yeni başlayanlar için", "Duman tonu için", GAS'ı olanlar için...filan gibi custom özelleştirmeler gelirse, forumun duasını alırsınız 🤣

176570 eklentisini görüntüle

176571 eklentisini görüntüle 176572 eklentisini görüntüle

Teşekkürler.
Ne kadar da güzel bir çalışma olmuş gözlerim yaşardı. Belki de bu çalışma sayesinde forumun kanayan yarasına bir pansuman yapılmış olacak. Dediğiniz gibi zamanla onlarca farklı özellik eklenebilecek bir uygulama. İleride bunu insanların hesap açabileceği/etkileşim bırakabileceği bir uygulamaya çevirmek gibi bir düşünceniz olur mu bilmiyorum -şayet insanların işin içine girmesi demek uğraşılacak bir ton yeni sorun demek- ancak öyle bir yöne kayacak olursanız bence gitarların fiyat performans açısından 5 yıldız üzerinden oylanabildiği, kullanan insanların yorum bırakabildiği veya gitar hakkında soru sorabildiği bir ortam çok daha güzelleştirebilir bu projeyi. Bu sayede gitar almak isteyen kişiler hem filtreleme yapıp hem de bütçesine uygun olan gitarlar arasından insanların fikirlerini de görerek daha yerinde kararlar verebilir. Nacizane ekleyebileceğim şey budur. Onun dışında zaten mükemmel görünüyor, merakla bekliyoruz çalışmalarınızı.

Bu tip app'lerin sadece bir grup için "native advertising" kaynağı olarak kullanılabileceğini düşünüyorum.

İktisatta "Diminishing Returns" denen bir prensip vardır.
Fiyat artıkça kalite/elde edilen "şey" bununla doğru orantılı olarak artmaz !

Gitar'da "iyi" olmayı belirleyen faktörlerle ilgili bir kılavuz hazırlayıp, ardından gitarları bu kıstaslara göre değerlendirip
Hangi gitarlar "over priced" ? Hangileri "under priced" ?
Böyle liste yapılırsa faydalı olur.

Yoksa araba dergileri gibi "Bütün arabalar süper, küllük gibi bazı farklar var" dersiniz.
Tüm arabaları iyi bulmak olmaz tabii "1960 model Lada'da kötü ya Hahahah" falan yazarsınız...

Geri